Uskoro odluka o novom predsjedniku Županijskog suda

Jedanaestoročlano Državno sudbeno vijeće 9. prosinca bi nakon razgovora sa sva četiri kandidata trebalo donijeti odluku o izboru novog predsjednika zadarskog Županijskog suda.

S Borisom Babićem, Željkom Đerđom, Borisom Radmanom i Eugenom Škuncom DSV će razgovarati od 10 do 12:20 sati, a nakon toga će duboko promisliti i odlučiti tko će zamijeniti Vladimira Mikolčevića, trenutnog predsjednika, koji 23. prosinca odlazi u zasluženu mirovinu.

Bira se i novi predsjednik Trgovačkog suda, no samo na papiru, budući da se na natječaj prijavila jedino dosadašnja predsjednica Ardena Bajlo, koja bi “pobjedom” na novim izborima započela svoj četvrti mandat. Trenutno Bajlo obavlja funkciju vršiteljice dužnosti predsjednika suda odlukom Ministarstva pravosuđa od 19. studenog.

Slučaj Tina Grgas – Mario Pešić bi se 9. prosinca također trebao razriješiti, jer se tad finalizira procedura odabira suca Trgovačkog suda. Radi se zaključivanju ponovljenog natječaja, nakon što je raniji odabir Tine Grgas na mjesto sutkinje suspendiran odlukom Ustavnog suda.

Na natječaj su se ponovno javili Tina Grgas, Mario Pešić i Katarina Zdunić, a on bi se, pretpostavljamo, ovoga puta morao obaviti s punim poštovanjem pravne procedure, budući da ove zavrzlame ne bi ni bilo da propust nije nastao od strane DSV-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...