Večeras svi u Mocire za zadarski Odjel ginekologije i porodiljstva!

Večeras će se od 19 do 21 sati u Mocirama odigrati veliki humanitarni malonogometni turnir za kupnju office histeroskopa – uređaja koji se već više od 10 godina rutinski koristi u zemljama EU, dok je u Hrvatskoj još uvijek na raspolaganju pacijenticama samo u privatnim klinikama.

Office histeroskop unaprijedit će skrb o ženskom zdravlju u pogledu evaluiranja i liječenja mnogobrojne patologije (polipi, miomi, rezidua placente, intrauterini ulošci, rekurirajući pobačaji,neplodnost, nepravilno i obilno krvarenje i mnogi drugi) bez upotrebe anestezije, a žene nakon zahvata mogu odmah otići svojoj kući bez potrebe za otvaranjem bolovanja. Za razliku od metoda koje se danas koriste, office histeroskopija nije agresivna budući da isključuje dilataciju i kiretažu maternice.

Kako bi se skupili novci za vrijedan uređaj, na turniru prigodno nazvanom “U čast ženama” sudjelovat će ekipe liječnika, novinara, NK Zadar (generacija ’87), dvije ženske nogometne ekipe (djevojčice NK Zadar i djevojčice NK Vrčevo) te sportske zvijezde Zadarske županije, među kojima su Luka Modrić, Danijel Subašić, Marjan Buljat, Marin Tomasov, Antonio Mršić, Dragan Blatnjak, Krševan Santini, Ivan Santini i mnogi drugi.

Ako još niste stigli kupiti svoju kartu za ovu hvalevrijednu akciju u organizaciji zadarskih ginekologa, to još stignete učiniti:

– Dosad je prodano oko 750 do 800 karata, a još njih 200 moći će se kupiti danas prije utakmice, kazao nam je dr. Luka Matak, glavni organizator i inicijator čitave akcije.

Karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...