Veleposlanica Izraela u posjetu Stipi Zriliću

Danas se u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman družila s našim županom Stipom Zrilićem i suradnicima.

Zrilić je veleposlanicu upoznao sa županijom i svim njenim turističkim, poljoprivrednim i gospodarskim potencijalima te mogućnostima ulaganja u naš kraj, posebice naglasivši prometnu povezanost Zadarske županije koja na tom polju prednjači razvojem luke Gaženica.

Kalay Kleitman se zahvalila na prijemu i istaknula da joj je jedna od važnijih aktivnosti potpora u širenju gospodarskih aktivnosti izraelskih tvrtki na području ove regije. Izrael, naglasila je, posebno zanima poljoprivreda i projekti upravljanja vodama (što mislite kako Izrael poljoprivredno prosperira, unatoč činjenici da se nalazi na pustinjskom području?), odnosno projekti navodnjavanja.

Veleposlanica Izraela u RH je mišljenja da se između izraelskih tvrtki i Zadarske županije može ostvariti partnerski odnos te postoji značajan prostor za razvoj suradnje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...