WhatsApp eksperimentira s video pozivima

Uskoro stiže nova inačica WhatsApp aplikacije koja će uz očekivane ispravke i optimizacije dobiti i jednu dugo očekivanu mogućnost –video pozive. Tako barem navodi internetska stranica macerkopf.de na kojoj su postavljeni i screenshootovi zaslona kao dokaz.

Isti izvor navodi kako developeri i beta korisnici trenutno testiraju internu inačicu brojčane oznake 2.12.16.2što u neku ruku potvrđuje kako nećemo još dugo čekati da video pozivi stignu i do nas. Naime, trenutna inačica WhatsApp aplikacije za iOS nosi brojčanu oznaku 2.12.12.

Video pozivi prikazivat će se preko cijelog zaslona s tim da će svaki od sugovornika moći vidjeti sebe u manjem „Preview“ prozoru kojeg će se moći pomicati po zaslonu. Od trenutno dostupnih opcija poznato je kako će se tijekom video poziva moći prebacivati između prednje i pozadinske kamere te kako će se moći u slučaju potrebe isključiti mikrofon.

Usporedo s video pozivima treba stići i osvježeno korisničko sučelje koje će dobiti tabove radi lakšeg upravljanja chatovima. Na primjer, ako istovremeno tipkate s više osoba više neće biti potrebno odlaziti na početnu stranicu aplikacije kako bi odabrali drugog sugovornika, jer će isti biti poredani jedan pored drugoga.

Za sada nije poznato hoće li opcija video poziva istovremeno stići i na ostale mobilne platforme ili će ekskluzivu isprva imati samo korisnici iOS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...