Zadar bi mogao dobiti studij aeronautike?

Čini se kako bi Zadar u nekom izglednom vremenu možda mogao dobiti studij aeronautike. Naime, na jučer održanom radnom sastanku u Rektoratu Sveučilišta u Zadru predstavljene su i razmotrene mogućnosti i potrebe suradnje s ciljem planiranja i provedbe razvoja znanstvenih, nastavnih i stručnih djelatnosti iz područja aeronautike koja u globalnim razmjerima predstavlja vrlo dinamičnu i progresivnu djelatnost.

Na sastanku su sudjelovali  prof. dr. sc. Robert O. Walton, izvršni direktor za Europu Embry – Riddle Aeronautical University iz SAD-a, Kjell Sundsli, predsjednik i Frode Granlund, glavni izvršni direktor Pilot Flight Academy iz Sondefjorda u Norveškoj, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Grada Zadra, Ivica Vlakić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVACije, predstavnici Zadarske županije, Zračne luke Zadar i Aerostandarda, Marinko J. Šebrek, posrednik ERAU-a i PFA i inicijator sastanka te domaćini rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican s prorektorima izv. prof. dr. sc. Nedjeljkom Balić Nižić, izv. prof. dr. sc. Ivankom Stričević, izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem i prof. dr. sc. Josipom Faričićem.

Aeronautika se temelji na najvišim znanstvenim i tehnološkim standardima, a Zadar je odabran kao jedno od europskih središta koja ispunjavaju vrlo stroge kriterije, od onih geografskih i klimatskih, preko organizacijskih i infrastrukturnih do poslovnih i akademskih, ističu iz Sveučilišta na svojoj službenoj stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...