Zadar pao u završnici – Krka nosi bodove s Višnjika

Košarkaši Zadra ubillježili su treći uzastopni poraz u ABA ligi. U dvorani Krešimira Ćosića bolja je bila Krka rezultatom 74-67.

Zadru je presudio dojučerašnji kapetan Ive Ivanov koji je u posljednjoj četvrtini zabio sve ključne koševe svoje momčadi. Zadar je u posljenjoj minuti kod rezultata 67-70 imao napad za produžetak, no Ante Delaš je izgubio loptu, a brze zadarske prekšaje kaznili su Lapornik i Sinovec sa po dva pogođenja bacanja.

Ovom pobjedom Krka se izjednačila sa Zadrom na omjeru 7 pobjeda i 8 poraza te su oba sastava na diobi od 5. do 7. mjesta prvenstvene ljestvice.

Ovaj poraz iznimno je neugodan za momčad Ante Nazora jer Zadru slijedi serija teških utakmica (gostovanje kod Crvene zvezde, domaći ogled protiv Budućnosti, pa dva uzsstopna gostovanja kod Mega Leksa i Tajfuna, nakon toga Cedevita kod kuće i Union Olimpija vani…).

– Čestitam protivniku na pobjedi. Razočaran sam pristupom moje momčadi. Od početka utakmice imao sam dojam da se protivnik ugodno osjeća na našem terenu i da se došao nadigravati. Dali smo mu puno zraka. Nismo ušli kako smo se dogovorili, agresivno da prenesemo težište igre na cijeli teren i da razbijamo njihove kretnje. Kada su se njihovi šuteri razigrali i kada tome pridodamo da nismo kontrolirali skok, normalno da nismo mogli nametnuti svoj ritam igre. Protivnik je pogodio i neke bitne šuteve s istekom napada, a mi nismo. Kontrolirali su cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili, rekao je Ante Nazor, trener Zadra.

KK Zadar – KK Krka Novo Mesto 67-74 (13-19, 15-14, 17-21, 22-20)

KK Zadar: Bašić 8, Cosey 5, Kraljević 10, Šango 3, Delaš 20, Špaleta, M. Ramljak 2, Bošnjak, Marinković 10, Barać 2, I. Ramljak 4, Pašalić 3;

KK Krka Novo Mesto: Tratnik 2, Ivanov 16, Sinovecv17, Rojc 2, Lalić 9, Mulalić 11, Kastrati 6, Dimec 13, Polutak, Ritlop, Lapornik 14.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...