Završila studij u Zadru, a sad ju “Braco i seka” vode u Londonsku školu za odnose s javnošću!

Primijetivši prašinu koja se u javnosti podigla vezano uz čokolade “Zvečevo” na Severininom vjenčanju, Londonska škola za odnose s javnošću raspisala je natječaj za najbolji rad na temu kriznog komuniciranja. U jakoj konkurenciji od preko 50 prijavljenih radova, najbolje rješenje za “Zvečevsku krizu” ponudila je Stanka Gabrić, alumni Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Upravo je zahvaljujući svom nekadašnjem Odjelu Gabrić i pronašla informaciju o natječaju. Kako nam kaže, na stranicama Odjela za turizam i komunikacijske znanosti svakodnevno se objavljuju korisne informacije – natječaji, poslovne ponude, razni društveni događaji i slično.

– Svaka čast kolegama na vođenju stranice i hvala im na informaciji! Iskreno, prijavila sam se jer sam smatrala ovo odličnom prilikom za daljnje usavršavanje. Čula sam samo riječi hvale za Londonsku školu za odnose s javnošću i to mi je bila dodatna motivacija za sudjelovanje, otkrila nam je ambiciozna magistra ekonomije, a saznali smo i kakvu je strategiju kriznog komuniciranja predložila Zvečevu:

– Rješenje je poprilično dugo i mješavina je stečenog znanja i kreativnosti. Osvrnula sam se na njihovo obraćanje javnosti i predložila pet koraka za rješavanje ove i eventualnih budućih kriza. Među koracima su zapošljavanje stručnjaka za društvene mreže, izrada PR plana i Zvečevo božićna kampanja, opisala nam je Gabrić svoj pobjednički rad koji joj je kao nagradu donio potpunu stipendiju programa po izboru u Londonskoj školi, a otkriva nam kako će ondje upisati Odnose s javnošću i upravljanje reputacijom.

Za Gabrić ova je prilika za usavršavanje pun pogodak, budući da joj je obrazovanje jako bitno, na čemu ponajprije zahvaljuje svojim roditeljima koji su joj od malih nogu usadili ljubav prema učenju. Ova mlada djevojka tako je već završila preddiplomski studij Kulture i turizma i diplomski studij Poduzetništva u kulturi, a potom je upisala još jedan diplomski studij. Neopisiva želja za znanjem ovog ju je puta odnijela u Irsku gdje trenutno pohađa studij Master of Business – Marketing.

– Sistem je potpuno drugačiji i uzima mi jako puno vremena, ali definitivno je i više nego koristan. Imamo jako puno prakse i u suradnji s tvrtkama koje su u statusu prijatelja fakulteta radimo analize stvarnih slučajeva, govori nam Gabrić o svom iskustvu studiranja u inozemstvu. Ipak, ističe kako bez obrazovanja na Sveučilištu u Zadru vjerojatno sada ne bi ni bila u Irskoj.

– Profesorica Krce – Miočić “navukla” me na marketing. Njezina predavanja su mi stvorila ljubav prema njemu, kaže nam, a uspoređujući Zadar i Irsku, Gabrić ističe da joj je zadarsko sveučilište pružilo adekvatnu podlogu za daljnje napredovanje i rad.

– Obrazovanje u Zadru veoma je kvalitetno i mislim da sam shvatila u kolikoj sam prednosti tek kad sam došla ovdje. Kao sto sam već ranije rekla, sveukupno stečeno znanje i vlastita kreativnost bili su ključ mog uspjeha. Da mogu vratiti vrijeme, sve bih isto ponovo napravila, kaže nam Gabrić, sigurna u svoj izbor.

– Za kraj bih samo željela uputiti posebne zahvale profesoru Sušcu i profesorici Krce – Miočić čije su preporuke pomogle da upišem Master u Irskoj, kao i mojoj obitelji i prijateljima koji su mi svakodnevna podrška. Poseban pozdrav gradu Zadru jer su mi tu i srce i duša. Uvijek!, zaključila je mlada nada zadarskog sveučilišta, a mi joj čestitamo i svakako želimo puno sreće, kako na studiju, tako i u karijeri koja će bez sumnje biti blistava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...