Apple radi na prvom pravom bežičnom punjenju uređaja?

Iako je i danas moguće mobilne uređaje puniti bežičnim putem to još uvijek nije to. Naime, uređaji još uvijek ili moraju biti postavljeni izravno na punjač ili biti u njegovoj neposrednoj blizini, ne daljoj od par milimetara.

Prema pisanju internetske stranice bloomberg.com Apple u suradnji s drugim tvrtkama iz SAD-a i Azije razvija novu tehnologiju bežičnog punjenja. Iako izvor ne navodi o kojim se točno tvrtkama partnerima radi, jedna od njih bi mogla biti tvrtka Energous.

Naime, tijekom ovogodišnjeg CES 2016 sajma predstavnicima ove tvrtke „izletjelo“ je kako imaju potpisan ugovor s jednom tehnološkom tvrtkom koja se nalazi među prvih pet u svijetu. Budući da Energous tvrdi kako njihova WattUp tehnologija omogućava bežično punjenje na udaljenosti do 4,5 metra možda je upravo Apple ta tajnovita tehnološka tvrtka s kojom imaju potpisan ugovor.

Sam Apple je po dobrom starom običaju odbio dati bilo kakav komentar na ovu temu. No, prema Bloombergovim navodima nova tehnologija bi trebala biti spremna najkasnije do 2017. godine, kada bi trebali stići i prvi Appleovi uređaji (iPhone 7S/iPhone 7S Plus?) s mogućnošću punjenja baterija na daljinu.

Kao i uvijek dok sam Apple ne potvrdi gore navedeno, isto treba smatrati tek glasinama. No, gdje ima dima ima i vatre.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...