Bivša Zubovićeva zamjenica i tajnica po mraku premeću po dokumentaciji?!

Nakon što se trenutačni tehnički načelnik Općine Kolan, Josip Zubović u više navrata našao na naslovnicama lokalnih medija zbog možebitnih blago rečeno nečasnih radnji kao što su manipulacije mjestom prebivališta te nakon što je proračun Općine Kolan srušen, politička trakavica i opasan ples po samom rubu zakona se nastavljaju.

Kako smo doznali od predsjednika kolanske podružnice HSP AS-a Damira Čemeljića, 15-tak mještana zateklo je u kasnim večenjim satima, oko 19:30, u zgradi Općine bivšu zamjenicu Josipa Zubovića, Luciju Datković te bivšu tajnicu Gordanu Maržić kako zaključane u uredu, kako nam kaže Čemeljić, premeću po dokumentaciji.

– Objavom u NN 5/2016., za povjerenicu općine Kolan imenovana je gđa Kristina Božić i time prestaju sve ovlasti Načelnika i njegove zamjenice. Pošto se gđa Božić do danas nije pojavila u Kolanu, pitali smo dotične što se događa, rekao nam je Čemeljić.

Lucija Datković pokušala se opravdati govoreći da je došla u posjet prijateljici Gordani Maržić, no problem je što ni prijateljici,kako Čemeljić tvrdi, nije bilo mjesto u Općinskoj gradi:

– Gordana Maržić se protuzakonito mota po Općini jer je ministarstvo Uprave – upravna inspekcija rješenjem KLASA :050-02/15-01/535 , URBROJ: 515-07-02/7-15-5 izrijekom u rješenju naložilo između ostalo – citiram ; “Imajući u vidu citirane zakonske odredbe te dostavljenu dokumentaciju iz koje je vidljivo da je Gordani Maržić produživana služba na određeno vrijeme temeljem ugovora o radu nalaže se utvrđivanje prestanka službe imenovanoj.” Ovo rješenje datira od 13. studenog 2015. godine!, doznali smo od Čemeljića.

O cijelom je slučaju obaviještena i policija:

– Policija se na otprilike na pola sata u prostorije Općine i razgovarala sa dotičnim gospođama, a čudi nas da policija nije napravila nikakav zapisnik ili barem uzela izjave nas mještana. Izlaskom na parking Općine gdje smo čekali rasplet što nas veoma čudi iz policije (broj značke službene osobe poznat redakciji)su nam rekli da “su nazvali gospođu Božić i da im je ona rekla da dotične gospođe pripremaju dokumentaciju za primopredaju dužnosti!?! Nazdravlje ! Pitamo se zar oni misle da smo mi naivni? Zar gospođa Božić iz svog dnevnog boravka upravlja općinom? Tko je predložio gospođu Božić za povjerenicu ? Možda bi on trebao na pregled!, zgrožen je Čemeljić.

– Gdje je ona? Kada misli preuzeti Općinu? Nameću se tu i još mnoga druga pitanja, ali znajući da je sezona paške janjetine počela, izgleda da Općinu i dalje vodi Zubović iz štale. Jest da u štali smrdi – ali je toplo!, vrlo slikovito je Čemeljić iznio svoje mišljenje o ne naročito sjajnom stanju u Općini Kolan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...