Bliži se proslava Dana Grada Biograda; Neke aktivnosti započinju danas

Dan Grada Biograda na Moru proslavit će se, kao i svake godine, 15. siječnja na blagdan Svete Stošije, njegove zaštitnice. Proslava će biti popraćena nizom manifestacija koje započinju već danas, a trajati će sve do 16. siječnja.

Hrvatski povijesni muzej tako će danas u 18 sati pripremiti izložbu orijentalnog oružja u Zavičajnom muzeju. Izložba nosi ime “Za slobodnu zlatnu” i sigurno će biti veliki “hit” među stanovnicima Biograda i njihovim gostima.

Na blagdan Svete Stošije i Dan Grada, već će se od jutarnjih sati slaviti – Gradska glazba budnicom će proći ulicama grada, nakon čega će predstavnici gradskih vlasti položiti vijence na središnji križ na biogradskom Gradskom groblju. Nakon tog će uslijediti Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru na kojoj će se udijeliti nagrade i priznanja zaslužnim Biograđanima.

Nagrada za životno djelo uručit će se profesoru Enesu Čohodareviću za promociju sporta, a godišnje nagrade bit će uručene Vespa klubu Zadar te Marijinoj legiji prezidij “Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije” Biograd na Moru. Uz to dodijelit će se i niz javnih priznanja, to jest grbova Grada Biograda zaslužnim građanima.

Sljedeći dan, 16. siječnja, Yacht club Biograd pripremit će tradicionalnu Regatu Svete Stošije s početkom u 11:00 sati nakon čega slijedi ono najbitnije – roštiljada za sve sudionike regate na rivi.

U 17 sati otvorit će se izložba u Gradskoj Galeriji “Graf Art” naziva “Hrvatski svetci i blaženici u našem narodu”, a u 19 sati slijedi priredba “Tebi Grade” u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole u sklopu koje će nastupiti KUD “Kralj Tomislav” i njihovi gosti.

Proslava Dana Grada Biograda na Moru radi svih aktivnosti i manifestacija svakako zvuči kao nešto čemu treba prisustvovati, zar ne?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...