Božidar Longin ministar u Oreškovićevoj vladi?

Nakon informacije kako je Slaven Dobrović, rođeni Zadranin, postao novi ministar zaštite okoliša, a koja se pokazala dezinformacijom (barem za sad), te šuškanja kako će novi ministar branitelja biti Miodrag Demo, također rođeni Zadranin, Zadar ima još jednog kandidata, ovoga puta jednoga koji zapravo i živi u našem gradu.

Radi se o Božidaru Longinu, zadarskom dožupanu i rizničaru HDZ-a, kojega se navodi kao jednog od potencijalno najsigurnijih kandidata za ministra u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, barem u nekom njegovom obliku. Naime, postoje navodi prema kojima bi se to ministarstvo trebalo rascjepkati na manje dijelove, pa bi u tom slučaju gotovo sigurno Longina trebalo dopasti pomorstvo, što je i logičan zaključak, budući da korijene vuče iz Kali, a svi znamo po čemu je to otočko mjesto najpoznatije.

Osim Longina, koji je kandidat zadarskog HDZ-a, spominju se i tri favorita frakcije iz Splita – Ante Sanader, Oleg Butković i Tomislav Mihotić, bivši državni tajnik ministarstva u Kalmetino vrijeme.

Ako bi netko od njih trojice dobio ministarstvo mjesto Longina, navodno bi Zadraninu trebalo dopasti upravljanje Hrvatskim šumama, ili, alternativno, jedno drugom ministarstvo – ono zaštite okoliša koje bi u tom slučaju “preoteo” Dobroviću.

Ipak, špekulacija je u zadnje vrijeme sve više, što je samo siguran znak Tihomiru “Timu” Oreškoviću da je već krajnje vrijeme da objavi popis ministara koji će činiti novu Vladu Republike Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...