Čemeljić traži ostavku Vladine povjerenice za Kolan; Božić: “Sve je po zakonu!”

Politička nestabilnost u Općini Kolan uzrok je pravoj trakavici kojoj se zasad još uvijek ne nazire kraj. U najnovijoj epizodi, predsjednik kolanske podružnice HSP AS Damir Čemeljić je, brinući se o dobrobiti svoje zajednice, uputio otvoreno pismo Vladinoj povjerenici Općine, Kristini Božić:

Nadam se da ćete uloviti malo slobodnog vremena za pročitati ovo pismo, kad već nemate vremena biti na svom novom radnom mjestu u općini Kolan, kao povjerenica Vlade RH . Vi ste se naime od 15. siječnja ove godine , od kada je objavom u NN br.5 ozakonjena odluka Vlade, pojavila na poslu samo u četvrtak 21.siječnja, a već sutradan u petak 22. siječnja vas nije bilo, ali ste ostavili poruku da svi oni koji žele sa vama razgovarati moraju se pismeno očitovati i preko urudžbenog broja stati u red.

Kad se već u ovom slučaju na neki način držite regula i reda, kako to da vam je mogla promaći činjenica da osobe koje po zakonu više nemaju što tražiti u službenim prostorijama u kasnim popodnevnim satima u Uredu bivšeg načelnika Kolana J. Z. premeću po dokumentima.

Kada smo mi, grupa građana, uočivši da već nekoliko dana u večernjim satima gori svjetlo u uredu J. Z., pozvali smo policiju da konstatira o čemu se radi.

Oni su nam rekli da bivša tajnica J. Z. , Gordana Maržić i bivša zamjenica načelnika Kolana, Lucija Datković uz vaše dopuštenje boravi u večernjim satima u Općini.

Vama za informaciju ministarstvo Uprave je dopisom KLASA:050-02/15-01/535, URBROJ:515-07-02/7-15-5 od 13. studenog 2015. naložilo načelniku Kolana J. Z. da UTVRDI PRESTANAK SLUŽBE Gordani Maržić , a vi neznajući još ni gdje se zgrada Općine u Kolanu nalazi dopuštate istoj i zamjenici Luciji Datković da “šaraju” po dokumentima, znajući da je istom odlukom Vlade RH i gospođa Datković “bivša”. Tako onda možete i bivšeg načelnika Općine J. Z. pustiti da “vršlja” po Uredu , da i dalje koristi službeni auto i karticu.

Čudi me vaša pasivnost u obavljanju ove zahtjevne dužnosti, a pošto sam u dnevnim tiskovinama označen kao jedan od napadača na zgradu Općine i to se moglo iščitati iz izjava osoba koje ste vi na neki način “amnestirali” ja zaključujem da vi niste sposobna za obavljanje posla Povjerenice Vlade RH, stoga od vas tražim da zamolite novu ministricu Uprave Dubravku Jurlinu – Alibegović da vas razriješi dužnosti. Ukoliko to ne učinite to ću učiniti ja i upoznati ministricu sa činjenicama.

Očito da ste u Kolan došla nespremna, u sredinu punu problema i da ste odlučila “ne talasati”. Molim vas također da ovaj moj postupak ne shvatite na osobnoj razini.

O svemu smo upitali Vladinu povjerenicu, Kristinu Božić:

– S gospodinom Čemeljićem imala sam vrlo korektan telefonski razgovor 18. siječnja oko jedne druge stvari te sam mu tada rekla da me uvijek može nazvati, ne samo on već bilo tko tko se zanima za moj rad. Ne znam zbog čega me Čemeljić više nije kontaktirao i iznio što ga smeta, već je odlučio odmah izaći u medije s optužbama koje nemaju nikakvo uporište, rekla je Božić, dodavši da je na mjestu povjerenice bila i u Općini Kukljica gdje kako nam kaže, nije imala nikakvih problema.

– Moje radno mjesto je u Zadru i dužna sam biti na svom poslu. Naime, funkciju Vladinog povjerenika moguće je sukladno Zakonom obavljati profesionalno ili neprofesionalno, baš kao i funkciju načelnika, njegovog zamjenika itd. Osobe bez zaposlenja odlučuju se na profesionalno vršenje funkcije, jer tako ostvaruju pravo na plaću i druga prava te im teče staž. Budući da sam ja već u radnom odnosu, povjerenu dužnost obavljam neprofesionalno, objasnila nam je slovo Zakona.  

– Odgovaram Vladi kojoj podnosim izvješća, ali ako bilo tko od zainteresirane javnosti, pa tako i gospodin Čemeljić, ima primjedbu na moj rad slobodan je argumentirano to iznijeti. No, ovo nikako nije takav slučaj. Što se tiče zamjenice načelnika Kolana, Lucije Datković i tajnice Gordane Maržić, bile su u Općinskim prostorijama po mom nalogu i to zbog primopredaje vlasti. U tome nema ničega spornog, a tko misli da ima neka slobodno obavijesti više instance pa neka me razriješe ako smatraju da je to potrebno. No, ponavljam, sve je po zakonu i svoju funkciju vršim odgovorno, jasna je Božić.

Podsjetimo, istu stvar nam je kazala i Datković prije nekoliko dana kada je objasnila da nije istina da su njih dvije protuzakonito bile u Općini. Ona kao zamjenica načelnika priprema primopredaju kako nam je sama potvrdila, dok tajnica Maržić trenutno mijenja djelatnicu koja je bila na porodiljnom dopustu te je do 22. siječnja na godišnjem odmoru, rekla nam je tada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...