Chili con carne kakav bi on trebao biti!

Chili kao jelo mi je već desetak godina odzvanjalo u glavi kao jedno od onih jela koja se stalno spominju, pojavljuju svugdje (pogotovo u američkim filmovima i serijama) ali koje nikako da isprobam.

Skoro pa da je imalo i mističan status jer sam smatrao da se pravi chili može samo isprobati na jugu Amerike ili Meksiku.

Također imao sam i krivu predodžbu što zapravo je pravi chili, što sam shvatio kada sam ga krajem prošle godine išao detaljnije istražiti i odlučio isprobati napraviti svoju prvu verziju ovog jela.

A kao najpoznatija vrsta chilija – chili con carne – brzo me je osvojila ova verzija. A kako se radi o ljutoj gustoj juhi s mljevenim mesom i puno povrća koja stvarno ne može biti jednostavnija za pripremiti ne vidim razlog zašto je nisam isprobao još i ranije.

Ako ste i vi poput mene uspjeli do sada nekako ne isprobati ovo jelo obavezno mu dajte šansu. A na receptu u nastavku možete pročitati recept koji je bio objavljen na Gastro.hr te koji uz standardne namirnice za chili koristi i muškatnu tikvu za dodatni nivo okusa cijelog jela.

Darkova web kuhinja Chili con carne mala 2

Sastojci:

Darkova web kuhinja Chili con carne mala

Miješano mljeveno meso 580 g
Žuti luk 100 g
Zelena paprika 160 g
Češnjak 5 režnjeva
Muškatna tikva 330 g
Korjen peršina 20 g
Tikvica 100 g
Crveni grah 200 g
Mahune 100 g
Pelati rajčica 400 g
Goveđi temeljac

 

 

Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici

Darkova-web-kuharica-logo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...