Datković kazala svoju stranu priče: “Šest mještana nije nam dalo izaći, vrijeđali su nas!”; Kolanska trakavica se nastavlja!

Politički obračuni u Općini Kolan dobili su jednu sasvim novu dimenziju. Primopredaja vlasti povjerenici pred prijevremene izbore nije tako mogla proći bez drame. Nakon što je  predsjednik kolanske podružnice HSP AS Damir Čemeljić poprilično dramatično izvijestio javnost kako zamjenica načelnika i tajnica Kolana “noću premeću po dokumentima”, Lucija Datković, zamjenica tamošnjeg načelnika ispričala nam je dijametralno suprotnu priču.

Kako nam je Datković objasnila, nije istina da su njih dvije protuzakonito bile u Općini. Ona kao zamjenica načelnika priprema primopredaju, dok tajnica Maržić trenutno mijenja djelatnicu koja je bila na porodiljnom dopustu te je do 22. siječnja na godišnjem odmoru.

– Vlast predaje onaj tko je dotad bio na vlasti, to je barem jasno. To nije posao koji se može napraviti u nekoliko minuta pa smo tajnica Gordana Maržić i ja morale to dovršiti tijekom poslijepodneva. Dok smo obavljale te poslove oko 18:30 – 19 sati, šest muškaraca (D.Č., D.Č., M.Š., P.Š., Ž.G. i V.Š.) otvorila su vrata, priča nam zamjenica načelnika, Lucija Datković kako je započeo incident kojeg će još dugo pamtiti.

– Rekli su nam da sjednemo i šutimo, a tad su uslijedili napadi i vrijeđanje, omalovažavanje i psovke. Zamislite samo kako smo se osjećale, same nas dvije žene među šestoricom muškaraca koji nas vrijeđaju i brane nam da odemo iz prostorije. Vikali su na nas da krademo dokumente, a u ruci sam imala samo mobitel i ključeve. Jedan od njih, M.Š., unosio nam se u lice. Bile smo preplašene, u nekoliko navrata sam ih upitala možemo li sada otići, imam kod kuće malo dijete… No, uzalud, nisu nam dali da odemo. Srećom uspjela sam izaći, a tajnica je ostala unutra. Otrgnuli su joj ključeve i zaključali ju. Ona je tada nazvala policiju, a ne gospodin Čemeljić, kazala nam je Datković.

Kako nam dalje govori, jedan od mještana tada je izgleda shvatio što su uradili te je rekao ostalima da ipak otključaju vrata “jer bi moglo biti problema”. Uto je stigla i policija te su policijski službenici, prema Čemeljićevim navodima, nazvali povjerenicu Kristinu Božić koja je potvrdila da su žene ondje po njezinom nalogu i da nema ničeg spornog u njihovoj nazočnosti u Općinskim prostorijama.

– Policija nije privela muškarce, no naredili su im da pođu svojim kućama i upozorili ih da nas puste na miru. Namjeravamo podnijeti i kaznene prijave zbog protupravnog oduzimanja slobode, rekla je Datković.

– U strahu sam, ne mogu slobodno šetati svojim mjestom, a zbog koga?, pita se potresena Datković.

Maržić je zbog cijelog događaja u šoku zbog čega je zatražila liječničku pomoć te je trenutno na bolovanju.

Čemeljić sve poriče

– Mi smo bili ispred zgrade, a ne u zgradi. Vrata su bila zaključana, nismo mogli ući ni da smo htjeli. Policiju smo pozvali mi, što se može i provjeriti u centrali, a policija nas je zatekla a gdje drugo nego ispred zgrade, rekao nam je Čemeljić, a na našu opasku da su gospođe i same rekle istu stvar budući da su muškarci prema njihovim navodima na koncu u strahu od posljedica sami otključali vrata, kazao nam je da je to “navodno” te da će, ako čitava stvar dođe do suda, biti “naša riječ protiv njihove”.

– Same su nam otključale vrata i rekle da se bave dokumentima zbog primopredaje vlasti, no ja sad vama kažem da to nije njihov posao, već posao pročelnika jedinstvenog upravnog odjela, kaže Čemeljić, pitajući se kako to da ih policija nije alkotestirala ili barem obavila razgovor s njima.

– Događaj su prijavili mještani i to zbog navodnog iznošenja dokumenata iz prostorija Općine. Policijski službenici izašli su na intervenciju te se pokazalo da nema elemenata prekršajnog ni kaznenog djela, pa nije bilo ni razloga za daljnje korake, rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Na naš upit jesu li žene policajcima rekle da su im muškarci priječili izlazak i time oduzeli slobodu kretanja, dobili smo negativan odgovor.

– Ne, nema govora o takvom čemu, protiv mještana nemamo razloga poduzimati nikakve mjere, doznali smo iz PU zadarske.

Ipak, ostaje pitanje koliko je policija bila u mogućnosti promptno odgovoriti na poziv, odnosno je li moguće da su “šestorica optuženih” uspješno sanirali situaciju do dolaska policijskih službenika i tako okrenuli stvari u svoju korist. To pitanje će, čini se, za sada ostati neodgovoreno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...