Dovoljno spavate, a stalno ste umorni? Možda su ovo uzroci

Stalno ste umorni? Ne brinite, niste jedini. Nedostatak sna jedan je od glavnih uzroka kroničnog umora, no nije i jedini. Često zapravo spavanje nije toliko ni povezano s onim kako se osjećate kada se probudite. Drugim riječima, možete biti umorni zbog još puno stvari na koje možda ni ne obraćate pažnju.

Spavate dovoljno, a svejedno se ne osjećate odmorno. Provjerite je li razlog tome jedan od ovih uzroka.

Doručak bez ugljikohidrata

Mit je da ćete zbog ugljikohidrata ostati bez energije kasnije tijekom dana. Baš su vam oni potrebni za stvaranje energije kako bi vaš organizam mogao funkcionirati. Naravno pri tome izbjegavajte bijelo brašno i žitarice pune šećera već doručkujte cjelovite žitarice ili integralna peciva.

Nered

Radni stol vam je prepun papira? Ne možete ništa pronaći u tom neredu? Istraživanje je pokazalo da je to jedan od glavnog uzroka umora na poslu jer se vaš mozak mora previše naprezati kako bi otkrili gdje ste ostavili neke papire koji vam trebaju taj dan. Zato ne budite lijeni i pospremite stol, osjećat ćete se puno bolje.

Vitaminska voda

Voda s dodatkom vitamina, odnosno različitih okusa danas je zastupljenija na tržištu od obične negazirane vode. Iako je svi masovno piju, ona može zavarati vaše tijelo. Vitamin B i taurin koji mnoge od tih voda sadrže zapravo mogu imati obrnuti učinak zbog kojeg možete biti samo umorni.

Rad za računalom

Ako provodite više sati dnevno za računalom nije ni čudno da ste umorni. Osim toga, previše vremena za ekranom može uzrokovati magljenje vida i glavobolje. Stoga stručnjaci preporučuju da svakih 20 minuta skrenete svoj pogled s ekrana i 20 sekundi se zagledate u neki objekt koji je udaljen od vas.

Ne jedete voće i povrće

To je vrlo jednostavno, voće i povrće potrebni su vašem organizmu. Antioksidansi koje ono sadrži štite vaše tijelo i daje vam energiju. Stoga, ne izbjegavajte špinat, kelj, grejp ili papaju, oni su zdravi podizači energije.

Previše vježbate

Zdravo se hranite, vježbate, dovoljno spavate, ali ipak ste umorni. Možda je problem u tome koliko vježbate. Ako previše forsirate svoj organizam nećete se osjećati dobro već ćete biti samo umorniji i željni sna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...