EU projekt za zaštitu i razvoj resursa Novigradskog i Karinskog mora

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja “Eko-Zadar” započela je u studenom 2015. godine provedbu projekta “B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” koji će trajati 18 mjeseci, tj. do svibnja 2017. godine. U provedbi projekta u partnerstvu sudjeluje još i 5 institucija i organizacija i to: Zadarska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura – Jadera, Općina Novigrad, Ekološka udruga Zrmanja i Udruga za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi “Mala filozofija”.

Ciljevi projekta su ojačati i povećati razinu kvalitete organizacijskih struktura organizacija civilnog društva (OCD-a) kroz osnaživanje mreže OCD-a i povećanje njihovih kapaciteta i znanja u odgovornom upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora te osnovati partnerstva OCD-a i lokalnih vlasti za transparentno upravljanje i raspolaganje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora.

Ciljevi projekta će se ostvariti kroz provedbu sljedećih aktivnosti:

– Jačanje kapaciteta lokalnih OCD-a kroz organiziranje radionica, edukacija i međusobnog umrežavanja

– Sociološko istraživanje o trenutnoj metodologiji prijenosa informacija o upravljanju područjem među lokalnim dionicima

– Osnivanje suradnje OCD-a i lokalnih vlasti kroz team buildinge i izrada relevantne dokumentacije za transparentno i održivo upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora.

Ukupna vrijednost projekta je 175.597,81 EUR, dok projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52 % tj. 165.981,87 EUR.

Projekt se provodi i financira u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...