Evo 4 razloga zašto ne biste trebali baciti tekućinu od kiselih krastavaca

Većina osoba izlije u odvod tekućinu u kojoj su se kiselili krastavci, nakon što pojedu i posljednji plod iz staklenke. No, jeste li znali da se ova tekućina može ponovo iskoristiti? Dajemo vam četiri super ideje koje će vam iskoristiti pokoju kunu u kućnom budžetu.

1. Sastojak za marinadu
Planirate ispeći savršeno sočne i ukusne svinjske kotlete? Marinirajte meso u tekućini od kiselih krastavaca! Kiselost tekućine će prodrijeti dublje u meso, te ga omekšati i učiniti slasnijim.

2. Zamjena za ocat
Ako vam je ponestalo octa, salatu možete napraviti i s nešto ove kisele tekućine. Umiješajte malo ove tekućine dresingu koji ćete potom preliti preko omiljene salate.

3. Brzopotezno kiseljenje povrća
U tekućinu od kiselih krastavaca možete staviti i neko drugo povrće poput očišćene cvjetače, mrkvi ili crvenih paprika, pa tako pohranite u hladnjak na nekoliko sati i osigurajte si kiselo povrće.

4. Dodatak za koktele
Ako pripremate koktel koji traži nešto maslinovog soka, isti možete zamijeniti s tekućinom od kiselih krastavaca. Neki kokteli u umjerenim količinama smatraju se izvrsnim alatom za ‘liječenje’ nesanice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...