Gotovo je s “proljetnim” temperaturama: Vraća nam se snijeg, temperature padaju ispod ništice!

Kraj je gotovo proljetnom vremenu koje je obilježilo zadnjih desetak dana. Kako pokazuju prognostičke karte, već sutra nas čeka zahlađenje, a ono značajnije za vikend. Sljedeći tjedan temperature će biti niže nego što je uobičajeno za sredinu siječnja.

U prvom dijelu četvrtka bit će pretežno sunčano, ujutro je ponegdje moguća magla. Sredinom dana sa zapada jače naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a do kraja dana u Dalmaciji te središnjim predjelima.

Kiša će prema kraju dana u gorskim područjima prelaziti u susnježicu i snijeg. Zapuhat će mjestimice umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu i umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na Jadranu od 4 do 10, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te od 9 do 14 °C na Jadranu.

Veliki pad temperature

Oborina će biti i u prvome dijelu petka, pri čemu će se stvoriti novi snježni pokrivač, u prvom redu u gorju te u Slavoniji. Prema kraju petka očekuje se prestanak oborina i djelomično razvedravanje, ali uz veliki pad temperature, pa će u subotu i nedjelju biti uglavnom suho i hladno.

Hladno i na Jadranu

Od nedjelje, a pogotovo početkom sljedećeg tjedna, jutarnja temperatura će se u kontinentalnom dijelu zemlje spuštati i ispod -10 stupnjeva, a preko dana neće prelaziti ništicu.

Jutra s temperaturama ispod nule neće izostati ponegdje i na moru, kao i najviša dnevna temperatura tek koji stupanj viša od ništice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...