Hrvatska na krilima Stevanovića i Duvnjaka osvojila treću broncu na Euru!

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljsku. U odlučujućem susretu naši su rukometaši svladali Norvešku 31:24.

Pobjeda je Hrvatskoj osigurala i i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Francusku 2017., dok će Norvežani igrati u kvalifikacijama protiv Slovenije, odlučeno je današnjim ždrijebom u Krakovu.

Lov na europsku broncu izbornik Željko Babić počeo je na golu s junakom pobjede nad Poljskom Ivanom Stevanovićem koji je obranom otvorio dvoboj. Prvi gol na utakmici postigao je Marko Mamić. Zabio je s devet metara za vodstvo Hrvatske od 1:0. Sander Sagosen, koji je danas izabran u najbolju momčad prvenstva, zajedno s našim Manuelom Štrlekom, donio je izjednačenje na 1:1. Uslijedila je izjednačena igra s obje strane, igralo se gol za gol. Kod 6:6 Zlatko Horvat nije iskoristio sedmerac.

Zahvaljujući obrani Stevanovića i uspješnim kontrama Hrvatska se odvojila na tri gola prednosti – dva golaMarina Marića i jedan Horvata za vodstvo 9:6 u 17. minuti. Krešimir Kozina postiže gol za 10:6, a sjajni Stevanović sprečava pogodak Norvežana. Velikih pet pogodaka prednosti za Hrvatsku donosi Manuel Štrlek koji pod prekršajem pogađa za veliko vodstvo od 11:6.Uslijedila je mini serija Norvežana, Kent Robin Tonnesen i Magnus Jondal za 8:11. Napadačku krizu Kauboja suparnici nisu uspjeli iskoristiti jer je sjajni Stevanović zaključao vrata, zasad ima pet obrana. Hrvatska ponovo ima pet golova prednosti! Nakon gola Marića, Jakov Gojun je zaradio isključenje, ali zabijamo i igračem manje – Domagoj Duvnjakza 13:8.

Prvo isključenje za Norvežane, dvije minute za Espena Lieja Hansena, i opet norveška serija za 11:14. Marić je bio precizan u samoj završnici poluvremena i Hrvatska na odmor odlazi s četiri pogotka prednosti (15:11).

Na početku drugog dijela naši rukometaši i dalje čuvaju stečenu prednost (16:12), a nova obrana Stevanovića daje krila Hrvatskoj. Međutim, na drugoj se strani razbranio norveški vratar i serijom 3:0 protivnik smanjuje zaostatak na -2 (14:16). Prvim golom Igora Karačića ponovno se vraćamo na tri gola prednosti, 17:14. Norvežani smanjuju zaostatak golom Sagosena u 37. minuti. Uslijedile su minute u kojima su dominirali vratari, a post napadača prekida Kristian Bjornsen koji postiže gol za 16:17. Isti igrač u 40. minuti donosi izjednačenje Norvežanima, 17:17. Nakon pet i pol minuta napokon Horvat zabija za novo vodstvo, 18:17.

Dvama golovima Duvnjaka ponovno vodimo s dva prednosti, 20:18 sredinom drugog poluvremena. Slijedeće četiri minute Hrvatska je održavala prednost od dva gola, no golom Joakima HykkerudaNorveška dolazi na minimalni zaostatak 21:22 u 49. minuti. U 51. minuti kod vodstva Hrvatske od 23:21 ostajemo bez Gojuna koji je dobio crveni karton. No Horvat iz sedmerca postiže gol za 24:21 u 51. minuti. U trenucima kada je Norveška igrala s dva igrača manje, a Hrvatska još odrađivala Gojunovo isključenje, Slišković zabija za 25:21 u 53. minuti. Norvežani su osam minuta bili bez pogotka, a od naših su se u stijelce opet upisuju Karačić, Slišković, Kozina i Horvat s dva gola za velikih 29:22 tri minute do kraja susreta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...