Izložba “Fotografijom kroz Maslenicu – 23 godine od Akcije Maslenica”

Izložba  “Fotografijom kroz Maslenicu – 23 godine od Akcije Maslenica” održat će se u Gradskoj knjižnici Zadar od 18. do 23. siječnja 2016.

Nekad mjesto ratnih zbivanja, a danas ponovo točka koja povezuje sjever i jug Hrvatske, Maslenica je bila inspiracija za izložbu fotografija. Impresivan krajolik i monumentalnost mostova imaju inspirativan efekt na svakog promatrača te je samim time i cilj izloženih fotografija bio zabilježiti takve trenutke. Fotografije su obuhvatile most i njegovu okolicu gdje su još uvijek vidljivi tragovi rata. Napušteni, oronuli i prazni motel podsjetnik je na rat, na njegovu surovost, pustoš i prazninu koju ostavlja. Most koji spaja dva kraja surovog krajolika vizualno je zanimljiv u cjelini i u detaljima, kao i na simboličkoj razini čime ove fotografije poprimaju širi kontekst.

Fotografije su izradile učenice 4.D razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Matea Bakić, Jelena Baus, Marta Fulanović, Karmen Kuštera, Ira Marković i Martina Ročak pod mentorstvom profesora Tomislava Grzunova.

Organizator izložbe je Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...