Jedan od kandidata za najbolji telefon godine: Stiže LG G5

Nakon što je pažnja ljubitelja tehnologije početkom godine bile usmjerena prema Las Vegasu i tehnološkom sajmu CES, tehnološki novinari i ljubitelji mobilne tehnologije sada se pripremaju za najveći sajam mobilne industrije Mobile World Congress (MWC) koji se standardno krajem veljače ili početkom ožujka održava u Barceloni. Osim brojnih novih pametnih telefona i tableta, na ovom sajmu stručnjaci iz mobilne industrije biraju i najbolje uređaje i aplikacije na svijetu, a na prošlogodišnjem sajmu najboljim modelima (za 2014. godinu) proglašeni su Appleov iPhone 6 te LG-jev model G3. Južnokorejska kompanija ove je godine predstavila nasljednika najboljeg telefona na svijetu (G4), a za ovaj MWC planiraju peti model iz G serije.

LG je za 21. veljače (dan prije WMC-a) najavio konferenciju za novinare na kojoj bi trebali predstaviti nove uređaje, a ‘zvijezda’ bi trebao biti upravo model G5. Službenih informacija oko opcija ovog telefona nema, no s obzirom na brojne glasine koje mrežom kruže posljednjih mjeseci, već znamo što možemo očekivati od ovog telefona. Metalno kućište, nova generacija Snapdragon procesora, kamera rezolucije 21MP, mogućnost skeniranja mrežnice oka te LG-jev servis za mobilno plaćanje (LG Pay) neke su od najvažnijih opcija koje bi LG G5 trebao donijeti. Dijagonala ekrana trebala bi iznositi 5,5 inča (uz rezoluciju od čak 3,840×2,160 piksela), a spominje se i mogućnost izmjenjive baterije, što bi mogla biti velika prednost ovog uređaja u odnosu na konkurenciju.

Sve informacije vezane uz ovaj telefon koji bi, čini se, ponovno mogao konkurirati za jedan od najboljih mobilnih uređaja ove godine saznat ćemo za malo više od mjesec dana na konferenciji u Barceloni, a do tada možemo očekivati nove glasine oko opcija koje bi G5 mogao imati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...