Cestitka_Uskrs

Klapa “Skradinke” raspjevala Vukšićane

U organizaciji mjesnog župnika fra Damira Čikare-Ćire u crkvi Sv. Kate  u utorak 5.siječnja 2016. godine održan je treći po redu tradicionalni božićni koncert u Vukšiću na kojem je nastupila jedna od najboljih ženskih klapa u Hrvatskoj , “Skradinke” iz Skradina.

Popraćene snažnim pljeskom u prepunoj crkvi, “Skradinke” su se predstavile sa skladbama “Veselmo se”, “Tri kralja”, “Ave Marija”, “Sretan je svijet”, “O sveta divice”, “Deck the halls”, “Božić bez tebe”, “Milost”, “Tiha noć”, “Visovac”, “To je tvoja zemlja” i “Narodi nam se”. Tijekom jednosatnog koncerta darovale su onu istinsku božićnu ljubav, radost i toplinu. Crkveni zbor iz Vukšića otpjevao je na poznati pučki način “U sve vrime godišta” i “Spavaj, spavaj ditiću”. Zajedničkim snagama cijela crkva otpjevala je “Radujte se narodi” nakon čega je uslijedio posljednji i najduži pljesak prepune crkve.

Ove godine ugostili smo klapu “Skradinke” s kojom me veže višegodišnje prijateljstvo. Vjerujem da su  nam svima zajedno na vrlo lijep  i poseban način  poželjele blagoslovljen Božić , sretnu i blagoslovljenu Novu Godinu. Osobno sam za vrijeme školovanja na bogosloviji bio član u dvije klape i zato uvijek rado zovem klape na božićni koncert. S ponosom moram istaknuti da ovaj koncert poklanjam svim svojim župljanima  kao znak velike zahvalnosti jer na ovim prostorima od davnina postoji živa i jaka vjera, puno je duhovnih zvanja, ovdje djeca i ljudi uvijek u velikom broju nedjeljom na misu dolaze, rekao je na kraju pun ponosa fra Damir Čikara-Ćiro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...