Na stranicama zadarskog azila traže dom za – janje!

Na Facebook stranici zadarskog azila osvanula je neuobičajena molba – traži se dom za maleno janje!

– Miško nam je dobio novog prijatelja kojem su Miško i njegova udomiteljica spasili život da ne završi u tanjuru. E sad, imamo molbu. Nažalost, janje će narasti i ne može ostati kod njih. Molimo sve udruge i volontere i sve dobre ljude da pomognemo pronaći trajni smještaj za malenog, u kojem će živjeti dok ne ugine prirodnom smrću!, navodi se na Facebook stranici azila.

Janje i pas

Malo smo sredina pa nije dugo trebalo da se proširi glasina kako je životinja ukradena u Škabrnji, budući da je nedavno evidentirana takva krađa, o čemu smo pisali ovdje.

Međutim, privremena udomiteljica niječe takve i sve slične optužbe:

– Janje nije ukradeno već ga je jedna osoba dobila na poklon da ga othrani, međutim osoba se nije brinula o njemu i ostavila ga vani samog prepuštenog hladnoći. To se dogodilo u mojoj blizini i ja sam ga uzela k sebi, sva sreća. Bio je namijenjen za jelo, a sad je dobio pravo na život. Eto to je prava istina ako koga zanima, napisala je.

Azil, janje

Janje nije ukradeno

Da ne bi sve ostalo na rekla kazala, provjerili smo situaciju u PU zadarskoj, gdje nam je rečeno da u ovom trenutku nemaju nikakva saznanja da bi se moglo raditi o krađi.

Bilo kako bilo, na neobičan oglas stanovnici naše županije nisu ostali ravnodušni – neki su se bacili u potragu za novim domom za nevinu životinjicu, drugi se ljute, treći se ne mogu načuditi. Što će s janjetom na kraju biti i hoće li pronaći svoj dom, još uvijek ne znamo, no pratit ćemo razvoj situacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...