Najviše prijava podneseno zbog neregistriranih pružatelja usluga u domaćinstvu

Uspješno uspostavljena suradnja Strukovne skupine turističkih agencija Zadarske županije i Županijska komora Zadar sa zadarskim Carinskim uredom nastavit će se s ciljem skretanja pozornosti na problematiku neregistriranog agencijskog poslovanja kao jednog od najistaknutijih problema s kojima se susreću tvrtke koje se bave pružanjem usluga turističkih agencija na ovom području. U tu svrhu, prije nekoliko dana održan je sastanak kojem su nazočili predstavnici spomenutih aktera.

Na sastanku je bilo riječi o protekloj turističkoj sezoni, a predstavnici Carinskog ureda obavijestili su prisutne o poduzetim radnjama, obavljenim nadzorima i broju podnesenih prijava protiv nelegalnih turističkih vodiča, prijevoznika i pružatelja agencijskih usluga. Kažu da je najviše prijava podneseno za neregistrirane pružatelje usluga u domaćinstvu (prije svega u pitanju je bio smještaj).

Predstavnici turističkih agencija skrenuli su pozornost na potrebu za pojačanim nadzorom koji bi mjerodavna tijela trebala provoditi nad neregistriranim pružanjem usluga u turizmu na najkritičnijim lokacijama, budući da se stanje ni protekle sezone nije uvelike promijenilo.

Zaključno, prisutni su se složili da jedan od bitnih uzroka neregistriranog pružanja usluga u turizmu stoji i u važećem zakonodavstvu te da je potrebna komunikacija i suradnja mjerodavnih tijela s predstavnicima privatnoga turističkog sektora, kako bi zajedničkim snagama nastojali utjecati na izmjenu postojećih zakona, navodi se na službenoj stranici Hrvatske gospodarske komore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...