Nakić: “Najprije ćemo dovesti novog ravnatelja OB Zadar”

Dario Nakić novi je hrvatski ministar zdravlja, a u Zadru ga najbolje znamo kao bivšeg ravnatelja Opće bolnice Zadar kojega je bivši ministar Rajko Ostojić smijenio na posebno neprofesionalan način.

Upravo zato Nakić je najavio profesionalniji odnos ka zapošljavanju i otpuštanju ravnatelja općih bolnica, a koje je mjesto bolje za započinjanje reformi od onoga poznatog – OB Zadar.

U intervjuu za Zadarski list Nakić je najavio kako bismo veoma skoro trebali imati novoga ravnatelja ili ravnateljicu naše opće bolnice, ali da se pozicija neće popuniti bez pravovaljanog natječaja.

Najprije ćemo dovesti novog ravnatelja. Novi sam ministar zdravlja Hrvatske i maksimalno ću tu pomoći, ali tko bude došao sasvim će sigurno napraviti puno toga da se stanje sredi i da Bolnica funkcionira kako treba, kazao je Nakić na pitanje o promjenama u zadarskoj bolnici.

Nakić je potom dobio pitanje o tome ima li već nekoga na umu tko bi popunio mjesto ravnatelja OB Zadar.

Ne, čekat ćemo i vidjeti koga odabrati za tu dužnost, ali će promjena sigurno biti. Nećemo nikako napraviti ovo što je napravila prošla vlada kada su ljude postavljali bez natječaja. Jer, ovo što su oni napravili nije se dogodilo otkako je stvorena hrvatska država – postavljali su ljude na čelna mjesta bez ikakvog plana i programa. Mi ćemo svakako provesti natječaj i među onima koji se jave Upravno vijeće izabrat će najboljeg, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...