Nakon Kidriča nestaje i Tvornica kruha!

Nakon “čaraparnice” Borisa Kidriča, u prah iz kojega je nastala pretvorit će se Tvornica kruha, odnosno zgrada tvornice u blizini Policije. Radovi na rušenju zgrada Tvornice kruha Zadar započet će idućeg mjeseca, a na njihovom mjestu niknut će stambeni kompleks.

Voditelj projekta, arhitekt Željko Predovan, jedan od osnivača tvrtke Centar koja na mjestu Tvornice kruha želi izgraditi stotinjak stanova, želi u najkraćem roku očistiti teren i započeti gradnju – po mogućnosti još ove godine.

Predovan s ovim projektom po prvi puta ulazi u građevinsko poduzetništvo, zajedno s suvlasnicima novoosnovane tvrtke “Mediteran gradnja”, Zdravkom Galićem, Sinišom Krekićem i drugima.

Ipak, valja napomenuti kako su radovi na rušenju Tvornice kruha, čiji je pogon preseljen u Gaženicu, započeli još prošle godine “čišćenjem” njenoga prostora. Rušenje je tako, mnogo jednostavniji zadatak koji bi uistinu mogao biti gotov do kraja godine.

Što se spomenutog Kidriča tiče, rušenje “čaraparnice” trebalo bi biti gotovo u narednih 10 dana pa ako želite gledati kako nestaje jedan dio povijesti ovoga grada, dobre ili loše po subjektivnoj procjeni, još toliko imate na raspolaganju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...