UNATOČ IZOSTANKU UPOZORENJA IZ VODOVODA

Ne želite ostati bez vode? Zaštitite svoj vodomjer od niskih temperatura

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Kako se u cijeloj zemlji u narednih nekoliko dana očekuje par temperatura čije bi noćne vrijednosti vrlo lako mogle dosegnuti i do 5 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, unatoč izostanku upozorenja iz zadarskog Vodovoda, korisno bi bilo zaštititi vanjske vodomjere od smrzavanja pa i puknuća.

Osim samog vodomjera, odgovarajućim termo-izolacijskim materijalom valjalo bi zaštiti i vodovodne cijevi, primjerice stiroporom, staklenom vunom ili starim dekama.

Smrzavanje dijelova internih vodovodnih instalacija najčešći je razlog zbog kojeg građani ostaju bez vode tijekom zimskih mjeseci, a za ovu vrstu kvara zaduženi su korisnici. Na njihov trošak, dakako, ide i popravak instalacija i zamjena vodomjera.

Najizglednije zamrzavanje vodovodnih cijevi i vodomjera je na mjestu gdje je instalacija zakopana najniže, ali i u zidovima zgrada koji nisu grijani.

Ako se dogodi slučaj zamrzavanja, preporuka je kontaktirati vodoinstalatera ili pak službu zadarskog Vodovoda, a nikako ne polijevati instalacije ili vodomjer vrućom vodom.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar