Ne želite ostati bez vode? Zaštitite svoj vodomjer od niskih temperatura

Kako se u cijeloj zemlji u narednih nekoliko dana očekuje par temperatura čije bi noćne vrijednosti vrlo lako mogle dosegnuti i do 5 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, unatoč izostanku upozorenja iz zadarskog Vodovoda, korisno bi bilo zaštititi vanjske vodomjere od smrzavanja pa i puknuća.

Osim samog vodomjera, odgovarajućim termo-izolacijskim materijalom valjalo bi zaštiti i vodovodne cijevi, primjerice stiroporom, staklenom vunom ili starim dekama.

Smrzavanje dijelova internih vodovodnih instalacija najčešći je razlog zbog kojeg građani ostaju bez vode tijekom zimskih mjeseci, a za ovu vrstu kvara zaduženi su korisnici. Na njihov trošak, dakako, ide i popravak instalacija i zamjena vodomjera.

Najizglednije zamrzavanje vodovodnih cijevi i vodomjera je na mjestu gdje je instalacija zakopana najniže, ali i u zidovima zgrada koji nisu grijani.

Ako se dogodi slučaj zamrzavanja, preporuka je kontaktirati vodoinstalatera ili pak službu zadarskog Vodovoda, a nikako ne polijevati instalacije ili vodomjer vrućom vodom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...