Ni za Kalmetu nema milosti!

Dan prije nego li mandatar Tihomir Orešković predstavi svoju Vladu, iz MOST-a su poručili kako od lova na korupciju odustati neće, donosi Nacional. Participacija u vlasti tako za njih, makar prema najavama, neće značiti kako će oči držati zatvorene.

MOST će zahtijevati da se rasvijetle sve situacije u kojima su na meti osobe bliske HDZ-u ili njihovi članovi, poput Božidara Kalmete i Josipe Rimac.

Takav stav partnera na vlasti trebao bi podržati i zadarski gradonačelnik. On je, naime, od podizanja optužnice, koja ga tereti za izvlačenje novca iz javnih tvrtki, konstantno ponavljao kako nije kriv te kako podržava rad institucija. Što će se zapravo događati po formiranju nove Vlade i u kom pravcu će se kretati rad po optužbama koje se visoko rangiranim članovima HDZ-a stavljaju na teret, tek treba vidjeti. Ako MOST dobije ministra unutarnjih poslova te ako istog i podrži mandatar Orešković, neće mu biti lako. Treba održati obećanje dano biračima, no teško da će tako u potpunosti udovoljiti svom “jačem” partneru na vlasti.

Optužnica protiv Kalmete podignuta je još sredinom 2015., no Sud još nije odlučio o njezinoj osnovanosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...