Noć muzeja u Arheološkom muzeju Zadar

Bliži nam se još jedna, jedanaesta po redu Noć muzeja. Uvijek odlično posjećena manifestacija ove godine zakazana je za petak, 29. siječnja 2016. od 18:00 sati do 01:00 sat iza ponoći. Ovogodišnju Noć muzeja obilježit će tema pod nazivom Utemeljitelji i reformatori.

U sklopu teme koju je postavilo Hrvatsko muzejsko društvo, Arheološki muzej Zadar odabrao je svoju temu pod nazivom Božidar Vilhar – utemeljitelj Muzejske radionice čuda. Božidar Vilhar (1921.-1999.) bio je hrvatski konzervator i utemeljitelj muzejske radionice za konzervaciju 1962. godine. U muzeju je proveo više od 20 godina i dao je izuzetan doprinos zaštiti i spašavanju hrvatske kulturne baštine.

U Noći muzeja 2016., uz mogućnost posjeta stalnom postavu Prapovijesne, Antičke i Srednjovjekovne zbirke, posjetitelji će moći pogledati i privremenu izložbu autorice Timke Alihodžić Ispričat ću ti priču. Na programu su i  prezentacije Muzejska radionica kroz povijest i Multimedijalna rekonstrukcija ciborija prokonzula Grgura. Za djecu ali i za odrasle koji se vole igrati organizirane su  radionice Kako su se igrala djeca u antici i Zavirite u svijet didaktičkih igračaka.

Posjetitelje očekuje prigodna prodaja muzejskih suvenira i publikacije a nagrađuju ih i naši vjerni sponzori: Boutique hostel Forum, Caffe bar Forum, Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Kazalište lutaka Zadar, Koncertni ured Zadar, Matica Hrvatska Zadar i Znanstvena knjižnica Zadar.

Kompletni program Arheološkog muzeja donosimo ovdje:

d050602e-67ca-4fa5-87ae-de55811830bf

 

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...