Obustavljen projekt hitne helikopterske službe! Član posade: “Vlast nije briga za otoke!”

Upravo smo primili e-mail poruku u kojoj osjetno frustrirani član posade hitne helikopterske medicinske službe (HHMS) donosi uznemirujuće vijesti. Naime, čini se da su vladajući odlučili prekršiti svoje obećanje te da od produženja ovoga vitalnoga projekta koji svakodnevno spašava živote neće biti ništa!

Upravo smo primili vijest da je stopirano produženje projekta za još 2 tjedna kako je bilo prije nekoliko dana objavljeno. Ipak našim vladajućima nije važno zdravlje stanovnika otoka i priobalja. Molim vas ako na vašim stranicama možete objaviti neki članak o tome,možda ipak nekome uspijemo otvoriti oči, kazao je član posade koji je zamolio da mu zaštitimo identitet.

Projekt HHMS u četiri mjeseca trajanja pokazao se veoma uspješnim te je od 9. rujna do 31. prosinca bio spasonosan u čak 219 hitnih intervencija. Upravo radi toga činilo se da će se ispuniti obećanje dosadašnjeg pomoćnika ministra zdravlja Miljenka Bure koji je prije nekoliko dana izjavio da je dogovor s talijanskim tvrtkama koje pružaju usluge hitnog helikopterskog prijevoza postignut i da će se HHMS usluga produžiti dodatnih dva tjedna.

Koji su točni razlozi otkazivanja usluge za sada nije jasno, ali nadamo se službenom priopćenju u što kraćem roku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...