Oprez, prevaranti dolaze u domove!

Zbog povećanog broja prijevara od strane prodajnih agenata nekolicine drugih opskrbljivača električnom energijom koji se predstavljaju kao zaposlenici ili suradnici HEP-a i time građane dovode u zabludu te nude potpisivanje ugovora o opskrbi električnom energijom, iz HEP-a upozoravaju građane kako oni nemaju terenske prodavače niti upućuju svoje zaposlenike u domove kupaca radi sklapanja bilo kakvih ugovora.

Bilježe se brojni slučajevi postupanja osoba prodajnih agenata, koji se predstavljaju kao zaposlenici HEP-a, traže uvid u račune za električnu energiju, mogućnost pristupa brojilu i očitanje brojila, građane dovode u zabludu te potom nude potpisivanje ugovora za opskrbu električnom energijom s drugim opskrbljivačem. Postoje i primjeri da ovlašteni predstavnici opskrbljivača nude ugovor, pozivajući se na poslovnu povezanost i dogovor s HEP-om. Utvrđeni su i slučajevi krivotvorenja potpisa kupca.

Stoga je važno znati da HEP ne angažira prodajne terenske predstavnike niti upućuje svoje zaposlenike u domove kupaca radi ponude ugovora o opskrbi električnom energijom ili bilo kakvih drugih ugovora za kupce kategorije kućanstva.

Zaposlenici HEP-a ovlašteno obilaze domove kupaca isključivo radi očitanja mjernih uređaja i mogućih drugih poslova iz nadležnosti operatora distribucijskog sustava. Svi zaposlenici HEP ODS-a koji obilaze kuće i stanove imaju odgovarajuću službenu odoru i iskaznicu, koju su obvezni pokazati na zahtjev kupca.

Kupci, odnosno građani, nisu dužni omogućiti obavljanje bilo koje radnje u vezi s mjernim mjestom ili priključkom, osobama koje nemaju valjanu iskaznicu HEP ODS-a ili je odbiju pokazati. Dodatnu provjeru identiteta osobe, odnosno utvrđivanje je li osoba ovlašteni zaposlenik HEP-a, građani mogu obaviti telefonskim pozivom u lokalnu (područnu) jedinicu HEP ODS-a (elektru).

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...