Osuđen Britanac kojem je u Novalji kendoka pomrsila pljačkaške planove!

Mladog Britanca Thomasa Kaelema Murphya (20) zadarski je Općinski sud proglasio krivim zbog počinjenog razbojništva.

Njegovo turističko iskustvo brzo se pretvorilo u ono zatvorsko kada je koncem kolovoza s motociklističkom kacigom kasno navečer upao u mjenjačnicu u Novalji, iz blagajne ukrao 7600 eura i 2000 čeških kruna i pobjegao, odgurnuvši zaposlenicu mjenjačnice koja mu je pružila otpor.

Upravo je 25-godišnja zaposlenica Š.S. (25) ovog ljeta pridobila pažnju javnosti, jer je zbog njezine refleksne reakcije neslavno propao ovaj pokušaj pljačke.

– Pljačkaš je došao u dva navrata, prvog puta je bio izvidjeti situaciju i saznati gdje držimo novac. Vratio se nakon 20 minuta s kacigom na glavi i ciljano krenuo uzeti stranu valutu. Refleksno sam reagirala, zgrabila sam ga za ruku bez premišljanja i istrgnula mu plastičnu foliju s novcima i počela vrištati kako bih alarmirala okolinu.  Policija me pitala zašto sam reagirala tako kako jesam. Moja je reakcija zaista bila refleksna. Naime, treniram kendo u kendo klubu OUKA u Zadru dvije godine, ispričala nam je još tada neustrašiva Š.S, koja je u nasrtaju zaradila nekoliko modrica.

U jednom trenutku, razbojnik ju je uspio odgurnuti, uzeo je novac i dao petama vjetra. U pokušaju bijega su ga spriječile nepoznate osobe te je zadržan do dolaska policije. Pet mjeseci kasnije, zaradio je uvjetnu kaznu u trajanju od jedne godine s rokom kušnje od četiri godine. Osim zatvorske, zaradio je i novčanu kaznu. Iznos od 10.356,50 kuna mora platiti u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...