Ove namirnice možete konzumirati bez straha od debljanja

Hrana nam može pomoći ili odmoći u dijeti, zavisno od odabira – ako želite biti siti i držati se režima prehrane, evo namirnica koje imaju toliko malo kalorija da ih možete stvarno jesti do mile volje.

Čaj – crni, zeleni ili bijeli snižava loš kolesterol, dobar je u obrani od osteoporoze (krhke i lomljive kosti), jača mozak, a od njega i mršavite. Naime, pravi čaj ima nula kalorija, no ako vi natrpate šećera …

Grčki jogurt – i opet mora biti pravi. Tek tada minerali mogu usporiti proizvodnju hormona koji spremaju masne naslage oko trbuha, stoga preporučujemo da ga naučite raditi sami i znate što je u njemu.

Jabuke – odlično izvlače kalorije i masnoće koje ste unijeli drugom hranom, a najkorisnije su nakon jela – kad biste, primjerice, pojeli jednu jabuku 15 minuta nakon tjestenine sa sirom, smanjit ćete unešene kalorije za čak 187!

Kokice – i ovdje vrijedi savjet o pravim namirnicama. Zaboravite kokice za mikrovalnu i one u kinima, kad sami ispečete kokice s minimumom ulja ili maslaca, jedite dok ne puknete bez ikakvog straha za liniju.

Limun i grejp – kombinacija koja ubija masnoće oko trbuha uz dodatak đumbira u soku, prepuno vitamina C. No, treba ih i jesti, jer su prepuni prehrambenih vlakana koja će vas zasititi i regulirati razinu šećera u krvi, naročito grejp. Broj kalorija po komadu je tek 40-ak.

Špinat – sa samo 7 kalorija na 100 grama predstavlja idealnu hranu jer je pun željeza i vitamina A, B i C. Naravno, kad ga pripremate, uračunajte i kalorije ulja, putra, vrhnja … svega što ste stavili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...