Ovo je “prava” dijeta ako želite uspješno izgubiti kilograme

su iza nas, a osim pozitivnog ozračja i vremena provedenog s najdražima, podsjetnik na te sretne dane iza nas svakako je i pokoji kilogram viška.

I većina nas u siječnju donosi novogodišnje odluke koje će se nerijetko ticati zdravijih životnih navika. Izgubiti neželjene kilograme zasigurno je na popisu većine. I kreće istraživanje otkud krenuti i koji su početni koraci.

Novo istraživanje koje su proveli znanstvenici s Harvarda potvrdilo je da masnoće nisu glavni glavni krivac za nakupljanje kilograma te tragom toga dobivamo smjernice: trebamo smanjiti unos ugljikohidrata, a ne masnoća.

U istraživanju je sudjelovalo 68,000 osoba koje su podijeljene u dvije skupine. Jedna skupina osoba svoju je prehranu temeljila na namirnicama s niskim udjelom ugljikohidrata, a druga je u svoje jelovnike uvrstila namirnice s manje masnoća.

Pokazalo se da su dijete s reduciranim ugljikohidratima “zaslužnije” za veći gubitak neželjenih kilograma jer su se ispitanici “riješili 1.5 kg više kilograma u odnosu na one na prehrani s reduciranim masnoćama.

Zaključili su i da izbacivanje kruha igra veću ulogu od nekorištenja maslinovog ulja. Osobe koje su jele manje od 40 grama ugljikohidrata dnevno, izgubile su oko 4kg.

Iz rezultata istraživanja iznio se zaključak i da je problem za srce prehrana bogata ugljikohidratima, a ne mastima.

Ovaj novi osvrt dobar je podsjetnik na to da je potrebno pažljivo birati namirnice obogaćene zdravim masnoćama i bjelančevinama. Barem ako ako se želite riješiti neželjenih kilograma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...