Paravinja treći put sjeda na optuženičku klupu

Dragan Paravinja jutros je, u trećem sudskom postupku, opet sjeo na optuženičku klupu, a tereti ga se za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić. Na zahtjev tužitelja, uz protivljenje Paravinje,  sudac je zatvorio sudnicu za javnost i medije.

Dragan Paravinja izjasnio se kako nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. Ranije je već osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. No, sve su presude nakon žalbi ukidane i vraćene na početak.

Vrhovni je sud krajem listopada ove godine ukinuo presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Paravinji u ponovljenom suđenju bila potvrđena kazna od 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić. U obrazloženju se navodilo kako ne dovode u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali da nije dokazano kako je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Tako nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja.

Zadarsku je javnost ovaj slučaj i 2011.posebno zaintrigirao budući da Paravinja korijene vuče iz Bilišana, pored Obrovca, gdje i danas žive njegovi roditelji. Otac, Obrad, odmah po nestanku mlade Antonije, govorio je kako vjeruje u nevinost svog sina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...