Potpišite peticiju za nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe

Nakon 219 hitnih intervencija, Hitna helikopterska medicinska služba (HHMS) s današnjim danom prestaje s radom.

Nadležnima malo znače 46 spašenih života pacijenta s traumom, 47 sa srčanim, a 17 s moždanim udarom, kao i 14 spašenih života uslijed hitnih stanja u trudnica i 14 u djece.

Odluku u Ministarstvo zdravlja pravdaju teškom političkom situacijom i problemom privremenog financiranja. Svjesni da je projekt pokazao fantastične rezultate i spasio brojne živote, navodi kako isti nije moguće produžiti jer bi to stvaralo nove troškove. Za prijevoz hitnih pacijenata odsad će se, kao i ranije, koristiti vojni helikopteri.

Vijest da se pilot projekt gasi odjekula je čitavom zemljom i nije trebalo dugo da se pokrene online peticija za nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe u Republici Hrvatskoj, a koju možete potpisati ovdje.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...