Povećan turistički interes za Hrvatsku iz Rusije

Hrvatsku bi ove godine moglo posjetiti više ruskih turista nego prošle godine, čemu pogoduje zatvaranje nekih turskih i egipatskih odredišta, pa porast zanimanja za poslovanjem s Hrvatskom pokazuju ruski turistički partneri – touroperatori i agencije.

Takve trendove s ruskog tržišta pokazala je rekordno posjećena nedavno održana poslovna radionica hrvatskih i ruskih turističkih partnera u Moskvi. Direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Rusiju Rajko Ružička ističe da je na toj radionici pokazan porast interesa za Hrvatskom s tog tržišta, a među ruskim agencijama bile su i one najveće.

To je svakako jedan od važnijih pokazatelja da je interes ruskog turističkog sektora za Hrvatskom puno veći nego što je bio prošlih godina te se nadamo da će rezultati ovogodišnje sezone to i potvrditi, smatra Ružička. Kako su Turska i Egipat do daljnjega zatvoreni za ruske turiste, procjenjuje se da će se izvan granica najviše Rusa uputiti u mediteranske destinacije Grčku, Italiju, Francusku, Španjolsku, Hrvatsku i Crnu Goru. S obzirom da Rusima za ulazak u Crnu Goru ne treba viza, jasno je da im je ta destinacija vrlo zanimljiva, ali to ne znači da Hrvatska ne može i neće ostvariti dobre rezultate s tog tržišta, poručuje direktor predstavništva HTZ-a.

O stanju na ruskom emitivnom turističkom tržištu kaže da je zbog niza razloga vrlo teško i prije svega nepredvidljivo, zbog pada vrijednosti ruske rublje i pada kupovne moći, pa je za očekivati da će ruski turisti ove godine doista manje putovati izvan granica svoje zemlje, te zbog ‘zatvaranja’ turskih i privremenog zatvaranja egipatskih destinacija na tržištu, pa dio ruskih turista koji si mogu priuštiti odmor izvan granica Rusije potencijalno su i hrvatski turisti.

Ostatak članka pročitajte na Poslovni.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...