Problemi u Zemuniku: Zbog nove djelatne osobe, roditelji već dva dana ne šalju svoju djecu na nastavu!

Drugo polugodište u Osnovnoj školi Zemunik u Zemuniku Donjem započelo je burnim negodovanjem dijela roditelja koji već dva dana svoju djecu odbijaju slati na nastavu.

U anonimnom pismu kojeg potpisuju odgovorni roditelji učenika 3.r. OŠ Zemunik navodi se kako se u navedenoj školi navodno događa političko kadroviranje nestručnih osoba povezanih sa strukturama vladajuće političke garniture.

– Kao roditelji, svjesni svoje odgovornosti za rast, obrazovanje i stvaranje normalnih uvjeta za rad (učenje) ne prihvaćamo da naša djeca budu taoci i žrtve navedenih radnji.  Tražimo da našu djecu obrazuju kompetentnije, stručne i iskusne osobe, dakle učitelji s iskustvom. Ne pristajemo na nikakve političke odluke kako bi se nekome pogodovalo, odlučni su roditelji.

Da su problemi započeli kad je u školi zaposlena nova djelatna osoba, potvrdio nam je i zamjenik načelnika Općine Zemunik Donji, Šime Vicković.

– Dio roditelja mišljenja je da je zapošljavanje izvedeno po političkoj vezi, stoga su odlučili bojkotirati nastavu. Više o čitavoj situaciji znat će vam reći ravnateljica škole. Meni je osobno nejasno kako ti roditelji smatraju da su stručniji i kompetentniji od osobe koja zapošljava, odnosno od ravnateljice?!, čudi se Vicković.

Budući da zemunička osnovna škola radi samo u jednoj smjeni, na ravnateljičino očitovanje o čitavoj problematici morat ćemo pričekati jutro.

Pismo zabrinutih roditelja ovdje prenosimo u cijelosti:

Pismo roditelja

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...