Raspisan natječaj za državne stipendije, stranica MZOS-a se već ruši zbog navale!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za dodjelu minimalno pet tisuća stipendija u visini od 1.200 kuna, a koje se isplaćuju za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine.

Pravo na državno stipendiranje mogu ostvariti redoviti studenti visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studenti s invaliditetom te studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2016. godinu.

Kako biste se mogli natjecati, trebate najprije udovoljiti određenim općim uvjetima. Prije svega, trebate biti hrvatski državljanin (podatak o državljanstvu Ministarstvo preuzima iz službene evidencije nadležnog tijela) ili pak državljanin Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji ima odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje preslikom boravišne iskaznice ili odgovarajućom potvrdom koju izdaje nadležna policijska uprava. Nadalje, trebate imati status redovitoga studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, što ćete dokazati prijavnim obrascem kojeg ovjerava visoko učilište.

Student se može prijavili na natječaj u samo jednoj kategoriji, a prijave se i ove godine vrše putem elektroničkih obrazaca. Ipak, usto trebate poslati i pisanu prijavu na adresu Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb, s naznakom: “Natječaj za državnu stipendiju” do 12. veljače. Elektroničke prijave traju do petka, 12. veljače u 12 sati.

Svi obrasci i detaljnija objašnjenja nalaze se na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, no moramo naglasiti da je navedenoj web adresi trenutno nemoguće pristupiti. Čini se da se uslijed golemog interesa server ruši, što je očito i iz “screen shota” kojeg možete vidjeti ispod teksta. Stoga, ako ne uspijete iz prve ući na stranicu MZOS-a, ne očajavajte. Samo polako, vremena imate do sredine veljače!

Stranica MSOZa

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...