Roditelji, uskoro kreće predupis prvašića!

Nova godina je za nama, zabavili smo se, najeli, opstili i polako se počinjemo pripremati za obaveze – studenti za predavanja, učenici za drugo polugodište, a roditelji budućih prvašića za predupise.

Obveza predupisa u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017. obuhvaća djecu koja do 1. travnja 2016. godine navršavaju šest godina života, kao i djeca kojima je prošle godine odgođen upis u prvi razred osnovne škole, ili trebaju privremeno oslobađanje od upisa.

Zbog testiranja djeteta roditelji se trebaju javiti najbližoj osnovnoj školi prema mjestu prebivališta odnosno boravišta, u vremenu od 25. do 29. siječnja 2016. godine, izvijestili su iz Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti.

Za djecu koja će od 1. travnja 2016. do kraja tekuće godine navršiti šest godina života, roditelj ili skrbnik može podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred. U tu svrhu potrebno je popuniti Obrazac 6 kojeg možete pronaći na web stranicama Ureda, te predati i ostalu potrebnu dokumentaciju kao i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Ako za dijete s težim oštećenjem zdravlja ili višestrukim teškoćama namjeravate zatražiti privremeno oslobađanje od upisa, trebate podnijeti zahtjev te medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta.

Ispunjeni obrazac 6 sa skeniranom dokumentacijom možete poslati na e-mail [email protected]), osobno ili na adresu: Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Zadar, Josipa Jurja Strossmayera 20.

Za područje Ispostava Ureda zahtjev se upućuje na adresu odgovarajuće Ispostave: Ispostava Benkovac, Benkovac, Trg domovinske zahvalnosti 5; Ispostava Biograd na moru, Biograd na moru, Kralja Tvrtka 1; Ispostava Gračac, Gračac, Park Sv. Jurja 1; Ispostava Obrovac, Obrovac, Ante Starčevića 11, te Ispostava Pag, Pag, Bana Josipa Jelačića 8. Nakon podnošenja zahtjeva, roditelj se obvezno treba javiti školi radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u osnovnoj školi kojoj dijete pripada u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2016. Upisi u I. razred osnovnih škola obavit će se u vremenu od 16. lipnja do 21. lipnja 2016. godine, navodi se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...