SDP-ov Erol Gaši: Zbog sramotnog gašenja ženske košarke tražim ostavku predsjednice Sportske zajednice Snježane Jurinić!

Zbog, kako smatra, sramotnog gašenja ženske košarke u režiji Grada i Sportske zajednice, SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši uputio je priopćenje za javnost tražeći ostavku predsjednice Sportske zajednice Snježane Jurinić. Priopćenje donosimo ovdje:

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o javnim potrebama u sportu za 2016. godinu, dogodio se jedan presedan.

Nakon dugo vremena gradski vijećnici na sjednici nisu dobili materijale vezane uz isplate proračunskim korisnicima od strane Grada u području sporta, kao ni kategorizaciju sportskih klubova u Zadru.

Na moje pitanje zbog čega je tomu tako, dobio sam šturi odgovor pročelnika Dunatova kako je sve transparentno i kako je sve provela Športska zajednica Grada Zadra. Čak ni nakon mog dodatnog inzistiranja da nam se ti materijali, ukoliko postoje, dostave na sjednici, nisam dobio nikakav adekvatan odgovor.

Danas je ipak puno toga kristalno jasno, pa i zašto tada nismo mogli dobiti materijale na uvid!

Nismo ih mogli dobiti jer se raspodjela sredstava, kao i kategorizacija,  ponovno radila svakako, samo ne transparentno. Bez kriterija, bez imalo logike, bez ikakvog vrednovanja sportskih rezultata u protekloj godini.

Zašto je tako, vjerojatno znaju samo gradonačelnik Kalmeta, pročelnik Dunatov i predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić. Stoga, ovim putem pozivam nadležne da objasne zadarskoj javnosti zbog čega se, primjerice, ŽKK Zadar budžet srezao za ogromnih 36%, iako su protekle godine osvajanjem 4. mjesta u prvenstvu Hrvatske ostvarile najbolji rezultat u posljednjih 14 godina?!

Kako je moguće da neki klubovi ulaskom iz 2. u 1. ligu dobiju više proračunskog novca nego li košarkašice koje se u 1. ligi bore za vrh i ostvaruju najbolje rezultate u posljednjih 14 godina?!

Po kojem kriteriju neki klubovi samim ulaskom iz 2. u 1. ligu osvajaju maksimalnih 100 bodova u kategoriji prema rangu natjecanja, dok košarkašice 4. mjestom u 1. ligi osvajaju 80 od mogućih 100 bodova?!

Kako je moguće da košarkašice dobiju 15 od mogućih 20 bodova u kategoriji prema zastupljenosti dobnih skupina, ako nastupaju u apsolutno svim kategorijama u kojima se može nastupati?

Nažalost, nakon izvrsne sezone u kojoj su seniorke osvojile 4. mjesto (!), a kadetkinje 2. mjesto (!!) u prvenstvu Hrvatske, ne mogu da ne posumnjam u namjerno zakidanje zadarskih košarkašica kod kategorizacije kako bi dobile drastično manje novca iz proračuna. 

 Zbog čega smo tako „nagradili“ zadarske košarkašice uzimanjem gotovo 40% budžeta iako u svojim redovima godinama imaju reprezentativke Hrvatske u brojnim selekcijama (Antonija Erslan, Glorija Sikirić, Marta Erslan, Maja Marošević, Nina Dedić, Ana Mandić, Nika Jelenković, Monika Vojvodić)?!

Jesmo li na taj način odlučili reći HVALA Mariji Maziji, bivšoj trenerici kadetske reprezentacije Hrvatske i potencijalnoj pomoćnici U20 reprezentacije?

Jesmo li tako odlučili nagraditi Josipu Sesar, kadetsku trenericu reprezentacije Hrvatske?!

Pokazalo se nažalost kako sam svojedobno bio u pravu kad sam rekao kako Snježana Jurinić ne može i ne smije biti na čelu Sportske zajednice Grada Zadra jer se nalazi u svojevrsnom sukobu interesa, a što se kod raspodjele sredstava za 2016. godinu u potpunosti pokazalo točnim!

Ovim putem od Snježane Jurinić tražim da podnese ostavku na mjesto predsjednice Sportske zajednice Grada Zadra, te da se pod hitno provede revizija nad raspodjelom sredstava za Programe javnih potreba u sportu za 2016. godinu!

Nadalje, dok nekima dajemo milijune kuna svakih nekoliko mjeseci bez ikakve transparentnosti, uzimanjem 172 tisuće kuna ŽKK Zadar ugasili smo prvoligaške ambicije kluba i vrlo vjerojatno ga poslali u niži rang natjecanja, jer je opće poznato da im samo za kotizaciju prema HKS-u treba 75 tisuća kuna!

I to u trenutku dok se klub i ove godine bori za sam vrh (trenutno se nalaze na 3. mjestu u prvenstvu Hrvatske!), u trenutku kada će ovaj klub primiti nagradu za najbolju sportsku ekipu u gradu Zadru!

Kako to tužno zvuči…

Gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...