Sjever i jug spojeni prije 23 godine

Pred nama su dva udarna dana obilježavanja 23.obljetnica Akcije Maslenica. Gotovo dva i pol desetljeća nakon, ni jedno državno tijelo ne smatra shodnim prihvatiti se organizacije obilježavanja, na što je ogorčeno naše županijsko vodstvo.

Ipak, proslavi ove ratne epizode koja je spojila sjever i jug zemlje, a za trajanja koje je živote izgubilo 19 hrvatskih branitelja, danas će nazočiti i drugi čovjek države; novoizabrani predsjednik Sabora RH, Željko Reiner. Položit će vijenac pred Središnji križ na Gradskom groblju, a u 10,30 sati na Poluotoku će pratiti mimohod postrojbi sudionica operacije s ratnim zastavama.

Dolazak Reinera, zbog pojačanih mjera sigurnosti, na noge je digao zadarske plavce, dok je vozačima posebna regulacija prometa zadala dodatne brige. Rotirke na službenom vozilu predsjednika Sabora tako danas neće bit sporne, a kuda i kako se kretati do 14 sati, pročitajte na našem portalu.

Podsjetimo, Akcija Maslenica počela je 22. siječnja 1993., u 6 sati ujutro, pod kodnim imenom Gusar. Tijekom pet dana trajanja ove vojno redarstvene operacije oslobođen je dio zadarskog zaleđa s ključnim spojem dva dijela Hrvatske, Masleničkim ždrilom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...