Slučaj kolanski Passat; Gligora: “Automobil nije korišten”, Mještani: “Automobil je korišten u privatne svrhe”

Intenzitet skandala oko Passata u vlasništvu Komunalnog društva Kolan ne jenjava te stalno dobivamo nove prijedloge sugovornika koji imaju dodati nešto na goruću temu u ovoj općini smještenoj na otoku Pagu. Procijenivši situaciju, smatrali smo da je najbolje bilo kontaktirati Željka Gligoru, direktora kolanskog komunalca koji upravlja imovinom tvrtke, te Mihovila Šuprahu, mještanina koji je odlučio biti glas svih istomišljenika u Općini Kolan.

Automobil je trenutno kod mene, a ljudi bi voljeli da je kod Zubovića u Sloveniji. Ali to nije tako. Jučer smo otišli po Passata, bio je parkiran ispred stana gospodina Zubovića te je sad vraćen komunalnom društvu, prokomentirao je Gligora.

Istaknuo je kako bi, ekonomski gledano, bilo odlično da je Općina Kolan produžila ugovor za korištenje automobila u vlasništvu KD-a Kolan, ali ugovor uistinu nije produžen.

To je za firmu štetno, budući da se nalazi u predstečajnom postupku i uistinu nam je potrebna svaka kuna, zaključio je Gligora.

S druge strane, mještani imaju druge informacije, odnosno optužuju Gligoru da govori neistine te da automobil nije bio parkiran ispred Zubovićeva stana, već da je isti dan na korištenje mještaninu, čiji su identitet odlučili zaštititi, u privatne svrhe.

Imali smo informacije da je Zubović otišao na skijanje s automobilom, ali kako se kasnije ispostavilo, ključevi su predani jednom mještaninu da Passat koristi u privatne svrhe. Upravo je taj mještanin jučer oko 3 sata vratio automobil komunalnom društvu. Ja sam osobno zvao krim policiju u Zadru da provjeri gdje je automobil, ali oni su me obavijestili da ne mogu tek tako pokrenuti istragu, već da nestanak mora prijaviti sam direktor. Međutim, kada sam ga htio informirati, vidio sam da je Lucija Datković s njim već sastavila novi ugovor o produljenju prava na korištenje automobila te da je isti bio spreman za potpisivanje, kazao nam je Šupraha.

Šupraha se također upitao ako je komunalno društvo u stečaju, onda je za pretpostaviti da je automobil dio stečajne mase pa je pitanje tko može dozvoliti da se isti koristi u privatne svrhe.

Kriminal je u Općini Kolan do vrata! Kada bude izabran novi ministar, osobno ćemo se uputiti u Zagreb i tražiti da se pozabavi ovim stanjem, zaključio je Šupraha.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...