Cestitka_Uskrs

Tuna, Sushi & Wine Festival po drugi put u Zadru!

Zadar u turističkom smislu ima velika očekivanja od japanskog i ostalih dalekoistočnih tržišta, pogotovo van glavne turističke sezone. Turistička zajednica grada Zadra zato u suradnji s Ministarstvom turizma i NPO JCEA Japansko-hrvatskim društvom razmjene te Počasnim Konzulatom Republike Hrvatske u Osaki ponovno organizira Tuna, Sushi & Wine Festival 2016., koji će se održati u Zadru od 3. do 7. veljače 2016. godine.

Ovogodišnji, drugi po redu festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Tijekom festivala u Zadru će boraviti mnogi ugledni gosti, uzvanici, veleposlanici, uvaženi gospodarstvenici, predstavnici turističkih tvrtki te novinari prvenstveno iz Japana, ali i ostalih emitivnih dalekoistočnih tržišta.

Festival je podijeljen na stručni dio i program za javnost.

Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova najboljih zadarskih i hrvatskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike, novinare i agente turističkih agencija i tour-operatora planiran je višednevni obilazak i upoznavanje Zadra i zadarske županije te B2B poslovna radionica s hrvatskim turističkim agencijama.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar, prodaju japanskih ukrasa za kosu umjetnice Ms Kusano, izložbu fotografija japanskog slikara u crkvi sv. Donata, nastupe tradicionalnih japanskih wa-daiko bubnjara Kiyo Kito Taiko, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, svečanu humanitarnu gala večer u Arsenalu te veliko javno predstavljanje svega gore navedenog na glavnom događanju za javnost na zadarskom Forumu. Velika poslastica je i tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Cijela manifestacija je humanitarnog karaktera i prihod je namijenjen za obnovu školskog praktikuma Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru.

Posebna zahvala za veliki trud i zalaganje pri organizaciji cjelokupnog događanja ide Jeleni Yamasaki iz NPO JCEA Japansko-hrvatskog Društva razmjene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...