U Zadarskoj županiji uskoro besplatni taksi prijevoz kod liječnika za osobe s invaliditetom

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije pokrenula je pilot-projekt besplatnog taksi prijevoza za članove koji žive u udaljenim dijelovima županije, a moraju mjesečno nekoliko puta putovati u Zadar, najčešće na liječničke preglede.

Po riječima Andrije Marcelića, županijskog pročelnika za zdravstvo, još uvijek se traži model financiranja jer je riječ o vrlo skupom projektu za koji u proračunu nisu predviđena sredstva.

– Zadarska udruga jedna je od najvećih u Hrvatskoj, ima 870 članova, a mnogi od njih žive u zaleđu Benkovca, Obrovca ili Gračaca. Iznimno smo zainteresirani za provedbu projekta, ali želimo pronaći održivi način financiranja i vjerujem da će se to dogoditi u ovoj godini, poručio je Marcelić u telefonskom razgovoru za HINA-u.

Predsjednik udruge Jozo Kasipović pojašnjava da je riječ o projektu koji bi se, zasad, provodio godinu dana.

– Naši članovi koji žive izvan Zadra i na jako udaljenim područjima imali bi pravo na besplatno korištenje usluga taksi prijevoza, vjerojatno četiri do pet puta mjesečno. Troškove bi financirala Zadarska županija, a ako bi im prijevoz bio potreban češće, tada bi korisnici uslugu plaćali jeftinije.

Prema prvim procjenama, projekt bi na godišnjoj razini stajao oko milijun kuna”, obrazlaže Kasipović te napominje da će Zadarska županija, zaživi li pilot-projekt, biti prva županija u Hrvatskoj u kojoj će osobe s invaliditetom imati organiziran besplatan prijevoz.

Predsjednik udruge Kasipović najavljuje i kupnju novog kombija za prijevoz osoba s invaliditetom na području Zadra, za što je novac osiguran u proračunu Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...