Cestitka_Uskrs

Ukrajinac na Pagu otuđio brodicu Slovencu – uhvaćen kad je krao gorivo kod Dubrovnika

Državljanin Ukrajine dolijao je zbog krađi skupih brodica, a policijski službenici Policijske postaje Pag, u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad njim. Ovaj je 38-godišnjak pokraj prosinca u Mandrama na Pagu otuđio brodicu Fisherman s dva vanbrodska motora u vlasništvu državljanina Slovenije, a čija se vrijednost procjenjuje na devedesetak tisuća kuna.

Čitava je priča, međutim, započela krađom jedne druge vrijedne brodice u Novom Vinodolskom, a koja je potkraj prosinca pronađena u Mandrama. U suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom nastavlja se kriminalističko istraživanje budući da se sumnja da je Ukrajinac “zaslužan” i za tu krađu. Naime, u Fishermanu je pronađeno nekoliko stvari iz brodice koja je ukradena u Novom Vinodolskom, stoga se vjeruje da je Ukrajinac jednostavno “odbacio” prvi ukradeni brod i prešao u drugi koji mu se izgleda više dopao.

Nakon krađe Fishermana, lopov se otisnuo na krstarenje jadranskom obalom, a “dogurao” je do Dubrovačko – neretvanske županije, gdje ga je ove nedjelje slobode koštala – krađa goriva. Vidjevši sumnjivca kako nalijeva gorivo iz drugih brodova u “svoje” plovilo, građani su obavijestili policiju koja se s dva patrolna broda dala u potjeru za njim. Ukrajinca su  službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik uhvatili u Uvali Žuljava kod Pelješca.

Budući da je naša policija već prethodno alarmirala svoje kolege iz drugih županija o krađi, nije dugo trebalo da se otkrije odakle potječe vrijedna brodica.

38-godišnjak je uhićen i priveden u Zadar na kriminalističko istraživanje. Nakon istraživanja on je, uz kaznenu prijavu zbog krađe, priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru. U našem će se gradu Ukrajinac zadržati još mjesec dana – u istražnom pritvoru, dakako.

Brodice, čija je ukupna vrijednost 150 tisuća kuna, vraćene su vlasnicima, a daljnji tijek istrage trebao bi otkriti više o motivima i namjerama ovog turista – lopova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...