Varga: “Srčani bolesnici u Zadru su na sigurnom!”

Zadarsku Opću bolnicu danas je posjetio tehnički ministar zdravlja Siniša Varga, i tom prigodom upriličeno je svečano otvaranje nove angio sale na kardiologiji. Čast u rezanju vrpce pripala je najmlađoj specijalizantici zadarske bolnice dr.Ivi Milovac kojoj je asistirao najmlađi medicinski tehničar Zvonimir Musap. Prostor za novu angio salu, čija je vrijednost 1.5 milijun kuna uređivao se dva mjeseca i odnedavno je stavljen u funkciju.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez velikog prijatelja zadarske bolnice, američkog kirurga dr. Freidoona Ghazija, a suradnja koja je započela još 1995. godine i dalje se uspješno nastavlja. Zahvaljujući dr. Ghaziju Opća bolnica Zadar dobila je prvu angiosalu 2001. godine, a osim angiosale kardiolog iz Cincinnatija donirao je bolnici opremu višemilijunske vrijednosti.

Dr. Ghazi je jedan od ljudi koji je zaslužan što je zadarska kardiologija jedna od vodećih u RH gdje je pacijentima omogućena najsofisticiranija dijagnostika, odnosno liječenje po najsuvremenijim medicinskim metodama.

Angio sala

Naš prijatelj iz Cincinattija donirao nam je opremu, ovim putem zahvaljujemo i Tankerskoj plovidbi koja ju je sigurno prevezla do Zadra, i s ovom salom otišli smo i korak dalje u liječenju kardioloških bolesnika, istaknuo je šef kardiologije dr. Dražen Zekanović.

U sali je do sad obavljeno 15 zahvata uklanjanja aritmije, i ako mislimo biti kardiološki, ali i edukacijski centar ova oprema nam je nužna kako bi naši liječnici, kao i kolege iz drugim hrvatskih gradova ali i iz inozemstva mogli kvalitetno učiti i raditi, dodao je dr. Ante Anić.

Ministar Varga u OB Zadar

Ministar Varga nije štedio na komplimentima i pohvalama na radu zadarske bolnice.

Pohvalio bih svo osoblje bolnice,  u Zadru se radi više i bolje, i sve više pacijenata odabire OB Zadar za mjesto liječenja. Za to je zaslužna i nova aparatura, ali i kvalitetno osoblje i dobra uprava. Bolnica je samoodrživa i vidi se da je utaban dobar put prema dalje, kao i za nove prilike za suradnju  s vanjskim kolegama. Nova vlast koja uskoro dolazi obećala je kako neće mijenjati ljude koji dobro rade svoj posao, stoga želim puno sreće u budućem radu dosadašnjoj sanacijskoj ravnateljici koja je nestranačka osoba, i dokazani stručnjak u svom poslu, rekao je ministar Varga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...