Vidno potresena ravnateljica OŠ Zemunik: “Postupili smo po zakonu!”

Početak drugog polugodišta u Osnovnoj školi Zemunik u Zemuniku Donjem obilježio je bojkot nastave. Ogorčeni navodnim zapošljavanjem osobe bez iskustva izvedenim po političkoj vezi, dio roditelja trećaša već nekoliko dana odbija svoju djecu slati na nastavu.

– U školi se događa političko kadroviranje nestručnih osoba povezanih sa strukturama vladajuće političke garniture. Ne želimo da naša djeca budu taoci i žrtve navedenih radnji. Tražimo da našu djecu obrazuju kompetentnije, stručne i iskusne osobe, dakle učitelji s iskustvom, stoji, između ostalog, u otvorenom pismu nezadovoljnih roditelja kojeg smo jučer prenijeli.

Na teške optužbe ravnateljica spomenute škole, Božena Župan, reagirala je prilično emotivno:

– Teško mi je. Sve što mogu reći jest da je sve napravljeno po zakonu. Dobrobit djece nam je na prvom mjestu. Nemam snage dalje komentirati, drhtavim glasom i gotovo kroz suze kazala nam je Župan.

Vidno potresena, na naš upit o sudbini djece u smislu opravdanih ili neopravdanih sati, ravnateljica nam je ponudila odgovor da će se postupiti u skladu s Pravilnikom.

– Zbilja ne bih više ništa govorila u ovom trenutku, molim vas za razumijevanje. Dobrodošli ste u našu školu i kada se nešto lijepo bude događalo, pozvala nas je Župan i pozdravila tužnim glasom.

U svakom slučaju, optužbe roditelja nisu nimalo bezazlene i nije za očekivati da će olako odustati od bojkota. Dok Župan i roditelji svatko sa svoje strane drži da je u pravu, dani prolaze, a još je sasvim neizvjesno koji će se koraci poduzeti u cilju iznalaženja rješenja problema koji se u ovom trenutku prelamaju preko leđa djece.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...