pale su teške optužbe od strane roditelja

Vidno potresena ravnateljica OŠ Zemunik: “Postupili smo po zakonu!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Početak drugog polugodišta u Osnovnoj školi Zemunik u Zemuniku Donjem obilježio je bojkot nastave. Ogorčeni navodnim zapošljavanjem osobe bez iskustva izvedenim po političkoj vezi, dio roditelja trećaša već nekoliko dana odbija svoju djecu slati na nastavu.

– U školi se događa političko kadroviranje nestručnih osoba povezanih sa strukturama vladajuće političke garniture. Ne želimo da naša djeca budu taoci i žrtve navedenih radnji. Tražimo da našu djecu obrazuju kompetentnije, stručne i iskusne osobe, dakle učitelji s iskustvom, stoji, između ostalog, u otvorenom pismu nezadovoljnih roditelja kojeg smo jučer prenijeli.

Na teške optužbe ravnateljica spomenute škole, Božena Župan, reagirala je prilično emotivno:

– Teško mi je. Sve što mogu reći jest da je sve napravljeno po zakonu. Dobrobit djece nam je na prvom mjestu. Nemam snage dalje komentirati, drhtavim glasom i gotovo kroz suze kazala nam je Župan.

Vidno potresena, na naš upit o sudbini djece u smislu opravdanih ili neopravdanih sati, ravnateljica nam je ponudila odgovor da će se postupiti u skladu s Pravilnikom.

– Zbilja ne bih više ništa govorila u ovom trenutku, molim vas za razumijevanje. Dobrodošli ste u našu školu i kada se nešto lijepo bude događalo, pozvala nas je Župan i pozdravila tužnim glasom.

U svakom slučaju, optužbe roditelja nisu nimalo bezazlene i nije za očekivati da će olako odustati od bojkota. Dok Župan i roditelji svatko sa svoje strane drži da je u pravu, dani prolaze, a još je sasvim neizvjesno koji će se koraci poduzeti u cilju iznalaženja rješenja problema koji se u ovom trenutku prelamaju preko leđa djece.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

3 komentara

Click here to post a comment
  • E ravnateljice Zupan zlo ciniti, a dobru s. nadati to ne ide. Tuzno je da to jos niste naucila.

  • Koliko sam upoznata s radom ravnateljice Zupan, mišljenja sam da je za Zemunik i Zemuničane u godinu dana, ako se ne varam, napravila više u pozitivnom smislu, nego svi njeni prethodnici. Koliko mi je poznato, cuvši od nekih roditelja, veliki je radoholičar, učenici i učitelji su joj na prvom mjestu. Ona da zlo čini…..hahaha, smiješno…..Vi Nina niste si svjesni čto pišete…..Pitam se koji je to njen grijeh, to što radi…..što je pozapošljavala tolike na stručnom osposoljavanju…..sto zeli svakom pomoći. Eh, što Bi dAo da sam na njemom mjestu……

  • Nije zlato sve sto sja!!!!!! To sto je pomogla ne sumnjam samo bodulice zaboravila ste ili niste uocila da nema pomoci ako se iz toga nema velike koristi. Samo ne znam u kojoj to Vi drzavi zivite?

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar