Više od pola Vlade čine Dalmatinci: Čak trojica sinovi zadarske grude

Nova hrvatska Vlada, moglo bi se reći, srednjih je godina. Prosjek starosti ministara je 46, a najstarija među ministrima je Nada Šikić koja je rođena 1955. Najmlađi član je ministar pravosuđa rođen 1979. godine. Isto godište su i Oleg Butković i Tomislav Tolušić.

Trojica Zadrana

Među ministrima osam ih je s titulama doktora znanosti, a trojica su magistri.

Dvoje do troje djece prosjek je svih ministara ove Vlade. Rekorder je pak naš Zadranin Slaven Dobrović, koji se može pohvaliti s čak sedmero djece.

Zadraninom se, osim spomenutog Dobrovića smatra i sam potpredsjednik te čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je rodom iz Kruševa, a poznato je da je i ministar zdravstva Dario Nakić također Zadranin.

Više od pola Vlade čine Dalmatinci

Podjednak broj ministara – po četiri – dolazi iz doline Neretve i iz Slavonije.

Iz Slavonije dolaze ili vuku porijeklo Tomislav Panenić iz Tompojevaca, Tomislav Tolušić iz Virovitice, te Nada Šikić i Zdravko Marić, oboje rodom iz Slavonskog Broda.

Iz doline Neretve su potpredsjednik Vlade Božo Petrov, Davor Romić i Ante Šprlje – sva trojica iz Metkovića – te Vlaho Orepić iz obližnjih Ploča

Sveukupno ih je najviše iz Dalmacije. Što mjestom rođenja, a što porijeklom čak jedanaest članova predložene Vlade su Dalmatinci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...